Rekordot jelentő ötéves, 255 millió dolláros (87,32 milliárd forint) szerződésről állapodott meg egymással az észak-amerikai profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Philadelphia Eagles és a csapat irányítója, Jalen Hurts. 

Az új kontraktus értelmében a 24 éves játékos 179,3 millió (61,3 milliárd forint) dollárt garantáltan megkap, ezzel éves átlagban immár övé az NFL történetének legmagasabb összegről szóló megállapodása.

Az eddigi csúcsot egy másik irányító, a 39 esztendős Aaron Rodgers tartotta 50,2 millió dolláros (17,19 milliárd forint) évi átlagfizetésével. 

Super Bowl LVII - Kansas City Chiefs v Philadelphia Eagles
GLENDALE, AZ - FEBRUARY 12: Jalen Hurts #1 of the Philadelphia Eagles takes off his helmet against the Kansas City Chiefs after Super Bowl LVII at State Farm Stadium on February 12, 2023 in Glendale, Arizona. The Chiefs defeated the Eagles 38-35. (Photo by Cooper Neill/Getty Images)
Fotó: Cooper Neill / Getty Images

Hurts azonban nemcsak ezért került be a hírekbe, hanem mert a mega dealt kizárólag nőkből álló menedzsmentjének köszönheti. Ügynöke, a 34 éves Nicole Lynn az első afroamerikai nő, aki játékost delegált a bajnokság nagydöntőjébe (Super Bowl). A stáb többi tagja, Chantal Romain, Shakeemah Simmons-Winter, Jenna Malphrus és Rachel Everett a kommunikációért, a marketingért, valamint az ügyfélkapcsolatokért felel.  

Hurts szerint sokan kinevették, amikor 2020-ban megegyezett Lynn-nel, hogy képviselje az érdekeit a ligában, de azóta már mindenki belátta, milyen kiváló döntést hozott. Ügynökére néhány éve lecsapott a Los Angeles-i székhelyű Klutch Sports Group is, amely a kliensei között tudhatja a világklasszis amerikai kosárlabdázót, LeBron Jamest is. Utóbbiról tavaly írta a Forbes, hogy pályafutása alatt már több mint 1,2 milliárd dollár (jelenlegi árfolyamon 411 milliárd forint) adózás előtti bevételt könyvelt el. Az eredetileg közgazdászhallgató Nicole Lynn jogi doktorátussal a tarsolyában lépett be az NFL világába 2015-ben. 

Szexvádak, belső balhék és sorozatos botrányok: 24 év után elkelhet minden idők legdrágább sportcsapata

Dan Synder milliárdos üzletember 24 évig tartó „ámokfutása” véget érhet az amerikai fővárosban.

Szintén jogász végzettségű Rafaela Pimenta, aki a tengerentúli futball helyett az európai labdarúgásban döntötte le a sztereotípiákat: a brazil hölgy eddig annyira a radar alatt munkálkodott, hogy még a koráról sem voltak pontos feljegyzések. Tavaly egy interjúban végre elárulta, hogy idén lesz 50. A néhai olasz játékosügynök, Mino Raiola egykori üzlettársa, egyben örököse azt is elmondta, hogy az általa képviselt 22 éves norvég szupersztár, 

Erling Haaland lesz az első olyan focista, akinek a piaci értéke elérheti az egymilliárd eurót (375,95 milliárd forint). 

„Tisztában vagyok vele, hogy hétszázmilliót sem fizetnek ki érte, de ha Erling Haaland megérkezik valahova, legalább egymilliárd eurót visz magával” – mondta Pimenta, akinek a Transfermarkt adatbázisában feltüntetett 36 labdarúgójának összértéke meghaladja a 458 millió eurót (172,13 milliárd forint).