Mire ezt leírtuk, lehet, hogy már el is fogytak az online jegyek a május 1-jei Újpest–Ferencváros NB I.-es labdarúgó-mérkőzésre. Éjfélkor már csak 30 megvásárolható internetes belépőt kínáltak – írta a Fradi-hírportál, az Üllői Százhuszonkilenc.

Budapest 20220407 Labdarúgás 2022 Nők női válogatott edzés Fotó Földi Imre Nemzeti Sport Újpest stadion Szusza Ferenc stadion épület belső lelátó
Fotó: Földi Imre / Mediaworks

A Fradi és az Újpest meccsei előtt mindig nagy az izgalom, ezúttal pedig az elmúlt éveknél is magasabbra hágott, több okból is. 

Az FTC előnye a szokottnál gyengébb tavaszi szezon miatt hat pontra olvadt a második Kecskemét előtt, ezért a címvédőnek kellenek a pontok, hogy biztonsággal begyűjthesse ismét az első helyet. Igaz, a vetélytársnak is kemény diót kell feltörnie, hiszen a felívelőben lévő, harmadik helyen álló Paksot fogadja.

Ugyanakkor az Újpest is jó passzban van. Utolsó öt találkozójából csak egyet veszített el. Visszatért népszerű edzője, a szerb Nebojsa Vignjevic vezényletével a kiesőveszélyes helyekről a tabella első felébe, a 6. helyre soroltak előre, ami óriási optimizmust váltott ki a lila-fehérek szurkolóiból a derbi előtt. A zöld-fehérek reakciója pedig természetesen a gúny volt, miután a Fradi egymás után tizenkétszer győzte le az Újpestet a bajnokságban.

A Transfermarkt 43,75 millió euróra becsüli az Üllői úti gárda értékét, az Újpestét pedig csak 6,55 millióra. A két csapat összecsapása, a derbi mindazonáltal mindig nagy küzdelmet hoz, bár a lilák számára az utóbbi öt évben csak egy döntetlenre futotta. A revansvágy a körükben azért is a tetőfokra hág, mert legutóbbi találkozójukon, a Megyeri úton a Ferencváros 6-0-ra nyert. 

A Sztanyiszlav Csercseszov vezényelte FTC-nek ugyanakkor bizonyítania kell: bár korábbi rossz szériájának véget vetett a Vasas elleni múlt heti győzelem, drukkereik szemében a legszebb skalp az Újpesté.

20200524 Budapestfotó: Sulyok László SL RipostEmlékhely az Erzsébet téri gyilkosság kapcsán az Újpest UTE stadion előtt.
Fotó: Sulyok László / Mediaworks

Izgalmas lehet ez az összecsapás azért is, mert mindkét együttesben van egy frissen felfedezett fiatal reménység, akire a közönség nagyon kíváncsi. A Fradiban a Vasas elleni meccset eldöntő, a jövő héten 18. évét betöltő ifjabbik Lisztes Krisztián, az Újpestben pedig a már a magyar válogatottban is bemutatkozott 22 esztendős Csoboth Kevin.

A Megyeri úton a telt ház 10 500-as nézőszámot jelent, mert a B7, C1 és C5 lelátórészek le lesznek zárva. A vendégszurkolók szektora már megtelt, a hazai oldalra pár darab belépő érhető még el – írta a szurkolói portál. A mérkőzés hétfőn este 6 órakor kezdődik.

Lisztes Krisztián: hiába a három gól, még a piacnak is ismerkednie kell vele

A labdarúgók értékének meghatározására szakosodott Transfermarkton továbbra sem szerepel semmilyen összeg az NB I.-be berobbanó ferencvárosi tehetség neve mellett. A szakértő szerint ez nem véletlen, bár a német portál már több 19 év alatti magyar játékos árát is meghatározta.