Minden szurkolóját kárpótolja az angol Premier League-ben szereplő Tottenham Hotspur, amely történelme egyik legsúlyosabb vereségébe futott bele vasárnap Newcastle-ben, amikor a hazai gárda 6–1-re gázolta le a szezon egyik legfontosabb meccsén a Spurst. Előzetesen egy kiélezett mérkőzésre lehetett számítani, hiszen a Newcastle a negyedik, a Spurs az ötödik helyről várta a meccset, amely a Bajnokok Ligáját érő helyezésekről döntött. A Newcastle viszont brutális kezdés után, 20 perc alatt öt gólt berámolva hamar eldöntötte a mérkőzést.

NEWCASTLE UPON TYNE, ENGLAND - APRIL 23: Harry Kane of Tottenham Hotspur looks on during the Premier League match between Newcastle United and Tottenham Hotspur at St. James Park on April 23, 2023 in Newcastle upon Tyne, England.
Fotó:  Alex Livesey – Danehouse  /Getty Images

A vendégszurkolók többsége így már a szünetet sem várta meg, az ötödik gól után tömegével indultak el vissza Londonba. A kiütés azonnal az ideiglenes edző, Christian Stellini állásába került, két nappal később pedig a klub is kitalálta, hogyan tudják enyhíteni a károkat. Elsőként azzal, hogy minden szurkoló jegyét kifizetik, aki ott volt Newcastle-ben. 

Newcastle United's Joelinton celebrates after scoring their second goal during the Premier League match between Newcastle United and Tottenham Hotspur at St. James's Park, Newcastle on Sunday 23rd April 2023.
Fotó:  Mark Fletcher / Getty Images

A Twitter-oldalon közzétett közlemény szerint ugyan tudják, hogy ezzel nem tehetik meg nem történtté a mérkőzést, de ígérik, hogy csütörtök este már egy teljesen másik Spurs fut ki a gyepre a Manchester United ellen, amely legalább ennyire, ha nem még fontosabb összecsapás lesz. Ehhez pedig nagy szükségük van a szurkolókra is. 

Figyelem: senki se kapjon frászt a vasárnapi meccsnézés közben!

E hétvégén tesztelik az új vészhelyzeti figyelmeztető-rendszert az Egyesült Királyságban, de már előre ki van akadva mindenki.