A Manchester City mindent figyelembe véve 23 meccsesre növelte veretlenségi sorozatát azzal, hogy a Bajnokok Ligája szerda esti hazai elődöntős visszavágóján 4-0-ra legyőzte a Real Madridot. Az angol együttes február elején a Tottenhamtől idegenben kapott ki 1-0-ra a Premier League-ben, azóta négy döntetlen mellett 19 megnyert mérkőzést számlál.

Manchester, 2023. május 17.
A Manchester City játékosai ünnepelnek Éder Militaónak, a Real Madrid játékosának öngólja után a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének Manchester City-Real Madrid visszavágó mérkőzésén a manchesteri Etihad Stadionban 2023. május 17-én.
MTI/AP/Jon Super
Manchester, 2023. május 17.A Manchester City játékosai ünnepelnek Éder Militaónak, a Real Madrid játékosának öngólja után a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének Manchester City-Real Madrid visszavágó mérkőzésén a manchesteri Etihad Stadionban 2023. május 17-én.MTI/AP/Jon Super
Fotó: Jon Super / AP

Pep Guardiolának, a City spanyol mesterének a szerdai volt a 160. mérkőzése és a 100. sikere a BL-ben, a diadalokat illetően csak a Real Madrid trénere, az olasz Carlo Ancelotti (107) és a skót Alex Ferguson, a Manchester United egykori sikerkovácsa (102) áll nála jobban. Ancelottinak 180, Fergusonnak pedig 184 meccsre volt szüksége a száz győzelem eléréséhez. 

A spanyol szakember lett egyszersmind az első edző, aki háromszor is kiejtette a Real Madridot a Bajnokok Ligájából.

Guardiola – Ferguson, a német Jürgen Klopp és az olasz Marcelo Lippi után – a negyedik olyan edzővé lépett elő a Bajnokok Ligája történetében, aki negyedszer vívhat csapatával BL-döntőt. A rekordot Ancelotti tartja, aki csapata szerdai, manchesteri kudarca nyomán maradt ötszörös finalista.

Hét éve bajnok volt a City, most a kiesés réme fenyegeti: fontszázmilliókban lesz mérhető a Leicester bukása

Amekkora szenzációt jelentett 2016-ban, hogy az akkor nemrég feljutott „kiscsapat”, a Leicester City elhappolta a nagyok elől a Premier League trófeáját, és megnyerte a bajnokságot, legalább annyira döbbenetes, amit a mostani szezonban művel a csapat. Három meccsük van a Rókáknak, hogy megmentsék a szezonjukat, különben a totális csőd vár rájuk.

A Real Madridnak nagyon megy a Manchester City otthonában – emelte ki csütörtöki összegzésében a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet, az IFFHS –, a spanyol királyi gárda két döntetlen mellett harmadszor maradt alul vendégként játszott BL-meccsén.

HAALAND, Erling; COURTOIS, Thibaut
Manchester, 2023. május 17.
Thibaut Courtois, a Real Madrid kapusa véd Erling Haaland, a Manchester City játékosa (j) előtt a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének Manchester City-Real Madrid visszavágó mérkőzésén a manchesteri Etihad Stadionban 2023. május 17-én.
MTI/AP/Jon Super
Manchester, 2023. május 17.Thibaut Courtois, a Real Madrid kapusa véd Erling Haaland, a Manchester City játékosa (j) előtt a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének Manchester City-Real Madrid visszavágó mérkőzésén a manchesteri Etihad Stadionban 2023. május 17-én.MTI/AP/Jon Super
Fotó: Jon Super / AP

Ancelotti, aki abszolút BL-csúcsot jelentő módon 191. meccsén ült a kispadon szerda este, pályafutása során mindössze egyszer, az AC Milan szakvezetőjeként szenvedett hasonlóképpen fájdalmas vereséget a Bajnokok Ligájában: negyeddöntős összecsapáson, La Corunában a spanyol Deportivo ütötte ki olasz csapatát 4-0-ra 2004. április 7-én.