Több tíz ezer vendéget várnak az augusztusi atlétikai világbajnokságra Budapesten, amelyre új stadion épült a város déli részén. A CNN-en megjelent szponzorált cikkben a szervezők ezúttal nemcsak a sporteseményre szeretnék felhívni a figyelmet, hanem arra is, milyen páratlan lehetőségeket rejt a magyar főváros. 

20180926 Budapest Nemzeti Atlétikai Stadion Látványterv Fotó: KKBK Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt.   Világgazdaság Kapott kép! 20180926 Budapest 
Nemzeti Atlétikai Stadion 
Látványterv 

Fotó: KKBK Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt.   Világgazdaság 
Kapott kép!
Fotó: KKBK Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt.

A budapesti világbajnokságra több mint 2000 sportolót és 35 ezer nézőt várnak

A 2023-as atlétikai világbajnokságot augusztus 19–27. között rendezik, az eseményen 43 atlétikai versenyszám, illetve további hat országúti futam mutatkozik be. A cikk kiemeli, hogy a stadionon kívüli számokat a látogatók ingyen követhetik, „miközben gyönyörködhetnek az őket körülvevő panorámában”. 

A város megmutatására leginkább a vb fő attrakciója, a maratonfutás ad lehetőséget, hiszen a versenyzők elrobognak Budapest legszebb részein, így keresztülfutnak a Lánchídon, a budai Váron és az Andrássy úton, hiszen a cél a Hősök terén lesz. Ahogy fogalmaznak: 42 kilométernyi kultúra várja a maratonfutókat. 

A CNN cikke szerint Budapest készen áll arra, hogy itt ünnepeljék a sportrajongók az atlétikai világbajnokságok 40 éves születésnapját, hiszen az első ilyen rendezvényt 1983-ban tartották, Helsinkiben. Várhatóan idehaza is lesznek látványos rekorddöntések.