A következő idényben is a portugál másodosztályban szereplő Oliveirensét erősíti Miura Kazujosi, minden idők legidősebb profi futballistája. Az 56 éves japán sportoló bejelentette, hogy a Yokohama FC kölcsönjátékosaként még egy szezont marad a Portóhoz közeli klubnál, és az lesz pályafutása 39. idénye.

Football / Kazuyoshi Miura (King Kazu)
Kazuyoshi Miura, Japanese footballer who belongs to Suzuka Point Getters of Japan Football League (JFL), reacts during JFL football match against Criacao Shinjuku at National Stadium in Shinjuku Ward, Tokyo on October 9, 2022. 55-year-old King Kazu played for the Japan national team from 1990 to 2000, and holds the records for being the oldest goal scorer in the J-League, the footballer with the world's longest professional career, and, as of 2022, is the oldest professional footballer in the world at 55.( The Yomiuri Shimbun ) (Photo by Toshiyuki Kon / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP)
A Kazu Királynak is nevezett Miura Kazujosi, aki 56 évesen még nem akarja abbahagyni a focit, ezért még egy évet hosszabbított jelenlegi klubjával, a portugál Oliveirense-vel.
Fotó: Jomiuri Sinbun / AFP

Miura pályafutásában az Oliveirense a 16. klubja, 

Portugália pedig a hatodik ország, ahol játékosként megfordul. A Kazu Királynak becézett futballista az elmúlt hónapokban ezzel együtt nem alkotott maradandót csapatánál, ugyanis csak háromszor állt be csereként, ebből kétszer alig egy percet töltött a pályán.

A japán középpályás 1986-ban a brazil Santosban kezdte pályafutását profiként, majd több brazil és japán együttesben is megfordult. Európában az olasz Genoában és a horvát Dinamo Zagrebben játszott, de légióskodott Sydney-ben is. 

A japán válogatottban 89 meccsen jutott szóhoz, és 55 gólt szerzett 1990 és 2000 között.

Miura a japán élvonal legidősebb gólszerzője, valamint a válogatott történetének második legeredményesebb futballistája.

Bár Kazu Király a legidősebb labdarúgó, nem ő a legidősebb élvonalbeli focista. Ezt a címet Turi Géza magyar kapus tartja, aki a feröeri KÍ Klaksvík csapatában játszik. Turi valójában kapusedzőként dolgozik a feröeri klubnál, de egy májusi meccsen kénytelen volt pályára lépni, amikor a csapat összes többi kapusa kiesett betegség és sérülés miatt. Turi ekkor 49 évesen és 64 naposan szerepelt a HB Tórshavn ellen idegenben vívott és 1-0-ra megnyert bajnokin.