A címvédő és kétszeres világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland pilótája nyerte az idei szezonban bevezetett szombati sprintkvalifikációt a Forma–1-es Belga Nagydíjon, így a délutáni rövid távú futamon ő rajtolhat majd az élről.

Fotó: AFP

A heves esőzés miatt 35 perces csúszással elindult sprintkvalifikáció eleje tapogatózva telt, majd a második szakaszban a száraz pályás gumikat elsőként bevállaló Lance Stroll egy kicsúszás után nagy balesetet szenvedett. Az SQ2-t félbe is kellett miatta szakítani, és már nem is indult újra az etap – írja összefoglalójában az Origo.

Verstappen mellől az ausztrál Oscar Piastri (McLaren) startolhat majd a második rajtkockából, míg a második sorból két ferraris, sorrendben a spanyol Carlos Sainz Jr. és a monacói Charles Leclerc vághat neki a 15 körös, 105 kilométer versenytávú, rövid viadalnak.
A sprintfutamot 16.30-tól rendezik, a győztes 8, a második 7, a harmadik 6, a negyedik 5, az ötödik 4, a hatodik 3, a hetedik 2, a nyolcadik pedig 1 világbajnoki pontot szerez.
A 44 körös Belga Nagydíjra vasárnap 15 órától kerül sor.