Felkészülten várja az idei Formula–1-es Magyar Nagydíjat a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (MKIF), az M3-as autópályán motoros mentő és autómentő is készenlétben áll – közölte a társaság pénteken. Arról számoltak be, hogy munkatársaik a régi, lezárt mogyoródi csomópontot újranyitották, és felkészítették a média és a versenyre érkező VIP-vendégek fogadására, az akkreditációra.

Fotó: Máthé Zoltán / MTI

Az M0–M3 csomópont és a megnyitott mogyoródi csomópont között a leállósávból VIP-sávot alakítottak ki a Formula–1-es csapattagok, a média, a Nemzetközi Automobilszövetség (FIA) és a hivatalos vendégek számára. Kihelyeztek százötven forgalomterelő táblát, felkészítették a környékbeli pihenőket a megnövekedett forgalomra, hogy a hazai és a külföldi szurkolókat, vendégeket is méltó módon tudják fogadni.

Kiemelték, hogy munkatársaik mintegy 300 ezer négyzetméteren szedték össze a szemetet és kaszálták le a füvet,

negyvenezer négyzetméteren tisztították le az útburkolatot, emellett a pihenőhelyeket a hétvége alatt folyamatosan takarítják, és a versenyhétvége során a rendőrséggel együttműködve a forgalomirányításban is segédkeznek.

Ha az időjárás indokolja, az utazóknak ásványvizet osztanak, ezenkívül az M3-as sztráda egyik pihenőjében egy autómentő, míg a Gödöllői Autópálya Mérnökségen egy motoros mentő is ügyeletben lesz vasárnap estig – zárult az MKIF közleménye.

Hungaroring: igazából már elkezdődött a Forma–1-es hétvége, amely bevételi csúcsot hozhat

Monaco és Monza után a teljes versenynaptár legrégebbi tagja a Formula–1-es Magyar Nagydíj, amelynek jelenlegi szerződése ugyan 2027-ig szól, de már megszületett a megállapodás a 2032-ig érvényes hosszabbításról, amihez teljeskörűen fel kell újítani a Hungaroringet, hogy felzárkózzunk a világ legújabb pályáihoz. A mostani hétvégén már láthatók a fejlesztések, a pályán azonban ugyanaz várható, mint eddig: Max Verstappen és a Red Bull dominanciája.