Az állásába került a Japán elleni súlyos, 1-4-es hazai vereség a német válogatott szövetségi kapitányának. A Német Labdarúgó-szövetség (DFB) ma bejelentette, hogy felmondják a szakember szerződését.

SALLAI Rolnad; SCHLOTTERBECK, Nico
Budapest, 2022. június 11.Sallai Roland (b) és Nico Schlotterbeck a labdarúgó Nemzetek Ligája 3. fordulójában játszott Magyarország – Németország mérkőzésen a budapesti Puskás Arénában 2022. június 11-én.MTI/Kovács Tamás Budapest, 2022. június 11.
Sallai Roland (b) és Nico Schlotterbeck a labdarúgó Nemzetek Ligája 3. fordulójában játszott Magyarország – Németország mérkőzésen a budapesti Puskás Arénában 2022. június 11-én.
MTI/Kovács Tamás
Már a magyar válogatott elleni meccs után is magyarázkodni kellett. Fotó: Kovács Tamás / MTI

A csapat irányítását ideiglenesen Rudi Völler veszi át, a keddi, Franciaország elleni meccsen segítőivel már ő irányítja a csapatot. Flick bő két évet töltött a német válogatottnál, tizenkét győzelem mellett hét döntetlen és hat vereség a mérlege.

A Nemzeti Sport a Flick távozásáról írt cikkében emlékeztetett rá, hogy a korábban a Bayern München kispadján triplázó szakember mellett a tavalyi vb-kudarc után is kitartott a szövetség, de az azóta lejátszott mérkőzések nem túl meggyőző játéka felerősítette a kritikus hangokat, a japánoktól kapott 4-1-s verés pedig egy újabb szeget ütött Flick koporsójába. Flick a mérkőzés után még arról beszélt, hogy ő a megfelelő ember a Nationalelf kispadjára, de a DFB már meghozta a döntést, s azonnali hatállyal menesztette a szakembert.

A német Bild információi szerint a német szövetségnek előzetesen két jelöltje ismert a szövetségi kapitányi posztra: az egyik Julian Nagelsmann, a Bayern München idén tavasszal menesztett mestere, a másik pedig Louis van Gaal, aki a tavalyi világbajnokságon irányította a holland válogatottat.