A MotoGP hivatalos honlapján tette közzé, hogy dolgoznak rajta, hogy Magyarországon futamot rendezhessenek 2024-ben.

MotoGP Of San Marino - Race
Fotó: DANILO DI GIOVANNI/AFP

A Dorna Sports és a Magyar Mobilitásfejlesztési Ügynökség (HUMDA) együttműködése folyamatosan zajlik. A terv az, hogy jövőre a Superbike világbajnokság versenynaptárában szerepeljen a magyarországi Balaton Park Circuit, a MotoGP sorozatban pedig tartalék helyszínként jönne szóba. 

2025-ben viszont már a Hungaroringen rendeznének MotoGP-versenyt.

A Dorna és a HUMDA azon vannak, hogy a Hungaroring és a Balaton Park Circuit megszerezzék a szükséges engedélyeket a versenyek megrendezéséhez.

Ahogy a Motorsport.com írt róla, a Debrecen melletti MotoGP-pálya építését a kormány 2022 őszén felfüggesztette. A döntés határozatlan idejű, ez pedig azt sugallta, hogy a gyorsaságimotor-pálya nem is fog soha megvalósulni.

Ez követően 2023 tavaszán kezdhettek reménykedni a motorsport szerelmesei. A Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója, Gyulay Zsolt egy sajtótájékoztatón ekkor beszélt arról, hogy a Hungaroring felújítása közben meg fogják vizsgálni annak a lehetőségét, hogy a Forma–1-es pályán lehetséges-e MotoGP-versenyeket is rendezni. Ekkor mér arról volt szó, hogy ez valószínűleg csak a lelátók átrendezésével lenne megvalósítható.

Úgy látszik, hogy ami tavasszal még csak egy kósza felvetés volt, az őszre valós tervvé érett. A balatoni pályával kiegészülve Magyarországon is felbőghetnek a motorok a nívós versenysorozatban.