BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Máté Csaba marad, Marco Rossi is a Fradiról nyilatkozott

Azt egyelőre nem tudni, milyen pozícióban folytatja a szakember.

Noha hétfőn Máté Csaba vezetőedzői pozícióját a Ferencváros labdarúgócsapatánál a szerb Dejan Sztankovics vette át, a szakember továbbra is a magyar bajnokcsapatnál marad, azt azonban egyelőre nem tudni, hogy milyen poszton folytatja pályafutását – írja a Magyar Nemzet.

Budapest 20230727 Labdarúgás FTC Ferencváros - Shamrock Rovers Konferencia Liga  EKL Fotó: Árvai Károly/Nemzeti Sport  Máté Csaba Budapest 20230727 Labdarúgás FTC Ferencváros - Shamrock Rovers Konferencia Liga  EKL Fotó: Árvai Károly/Nemzeti Sport  Máté Csaba
Fotó: Árvai Károly / Nemzeti Sport

Máté Csaba júliusban, a Klaksvík elleni vereség után lett a Fradi edzője, miután menesztették a korábbi edző Sztanyiszlav Csercseszovot. Az FTC azóta 10-ből 9 meccsen győzött, ugyanakkor a valóban nehéz meccsek csak most jönnek.

Hasonlóan gondolhatja a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi is, aki a olasz sajtóban arról beszélt, hogy a Fradi a legerősebb csapat a magyar bajnokságban, amit az elmúlt 5 év bajnoki címe is bizonyít, ugyanakkor Rossi szerint a Konferencia-ligában a Ferencváros csoportjába került olasz Fiorentina erősebb csapat. Ennek ellenére hiba lenne a zöld-fehéreket lebecsülni a szövetségi kapitány szerint – írja az Üllői út 129.

A Konferencia-liga más kávéház: csak hibátlan csoportkörrel kereshet újabb egymilliárdot a Fradi

A legjövedelmezőbb egyértelműen az, ha egy csapat minél tovább jut a Bajnokok Ligájában. Tavaly az FTC az elitsorozat utolsó selejtezőköréből került át az Európa-ligába, amelynek a playoffját megnyerte. Idén tehát ötmillió eurót (1,91 milliárd forint) kapásból bukott, hiszen ennyi illette volna meg csak azért, ha a BL-rájátszásban is pályára lép. A Ferencvárosnak idén be kell érnie a Konferencia-ligával, amelyben a legutóbbi kiíráshoz hasonlóan ezúttal is 2,94 millió euró, azaz kicsivel több mint 1,1 milliárd forint a rajtpénz.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.