A világbajnok argentin sztár, Lionel Messi nagymértékben felforgatta az Egyesült Államokban a labdarúgás iránti szenvedélyt. Az Inter Miami korábban az MLS legrosszabb csapatának számított, azonban Messi óta kicserélték az együttest. Vasárnap este a Los Angeles FC ellen zsinórban a 11. győzelmét érte el David Beckham csapata, ez pedig nagyrészt ismét Messinek volt köszönhető.

A mérkőzést végül az Inter Miami nyerte 3-1-re, Messi pedig igazi karmesterként két gólpasszt is kiosztott a meccsen.

A meccs azonban nem az Inter Miami győzelme miatt lett felkapott téma a világsajtóban, hanem Messi testőre, a volt amerikai katona, Yassine Chueko miatt.

Yassine Chueko az amerikai haditengerészet katonája volt, aki Irakban és Afganisztánban is szolgált. Leszerelése után meglehetősen érdekes állást kapott David Beckhamtől: 

az a dolga, hogy Messinek egy haja szála se görbülhessen meg.

Pénz, foci, Apple TV: Lionel Messi és az MLS új korszaka Amerikában

Lionel Messi nemcsak évi 50-60 millió dollárt keres az Inter Miami csapatában, de részesedést is kap a meccsközvetítési jogokból. Miképpen hat ez a szerződés az MLS-re, a sportra és persze az iPhone-eladásokra?

Lionel Messire tehát egy Irakot és Afganisztánt megjárt veterán vigyáz Miamiban, de nemcsak a hétköznapokban, hanem a meccsek közben is. Több felvétel is készült arról, ahogy Yassine Chueko a mérkőzések alatt az oldalvonal mellett gyakorlatilag teljes meccseken keresztül rohangál, hogy mindig a lehető legközelebb legyen Messihez. Chueko folyamatosan fürkészi a közönséget, és minden gyanús tárgyat ellenőriz, nehogy valakinek eszébe jusson ártani a világbajnoknak.

Az első éles akciója a Los Angeles FC elleni mérkőzésen történt. Egy rajongó, aki egy Messi feliratú Barcelona-mezben nézte a meccset, végül elvesztette a fejét, és berohant a pályára, hogy megérinthesse a világ egyik legjobb futballistáját. A lelkes rajongó láthatóan gond nélkül átjutott a biztonsági személyzeten, és már szinte sikerült is megölelnie Messit, amikor felbukkant a testőr.

A próbálkozása fájdalmasan ért véget, hiszen Chueko résen volt, és Usain Boltot megszégyenítő sebességgel szerelte le a lelkes rajongót.

 

Ezek után kétszer is meg kell gondolni, mielőtt valaki Messi közelébe menne. Az ex-tengerészgyalogos igen komolyan veszi a munkáját és szinte biztos, hogy nem riad vissza az eszközöktől, ha meg kell óvni a gondjaira bízott világsztárt.

Lionel Messi elképesztő formában nyitotta meg az amerikai karrierjét. 

Az első 11 mérkőzésén az Inter Miamiban 11 gólt szerzett és 5 gólpasszt adott.

Amióta Messi a keret tagja, a csapat még egyetlen vereséget sem szenvedett el, és a múlt hónapban már az első trófeát is a magasba emelhették az amerikai Ligakupában.

Yassine Chueko amellett, hogy harcedzett katona, számos harcművészetben is jártas. Képzett bokszoló és taekwondós, valamint kitanulta a kevert harcművészetet (MMA) is.