Keddtől jelentkezhetnek jegyvásárlásra a szurkolók a jövő évi, németországi labdarúgó Európa-bajnokságra.

Berlin,,Ger,,October,2022:,The,Flag,Of,Uefa,Euro,2024
Fotó: Shutterstock

Aki a helyszínen szeretne szurkolni, annak valószínűleg az értékesítés első szakasza kínálja a legnagyobb esélyt arra, hogy belépőhöz jusson: az október 26-ig tartó időszak keretében 1,2 millió jegy talál gazdára. A következő értékesítési szakaszokban ennél kevesebb tikettet kínálnak majd.

Ugyanakkor – mivel a csoportsorsolásra csak december 2-án kerül sor Hamburgban – a most jelentkezők még nem tudhatják, melyik csapat mérkőzését láthatják élőben. 

A selejtezőből egyelőre egyik nemzeti válogatott sem jutott tovább, eddig egyedül a rendező németek részvétele biztos.

Egy személy legfeljebb négy belépőt igényelhet, 

az európai sportági szövetség (UEFA) az október 26-ai zárás után sorsol, azaz mindegy, hogy a rendelkezésre álló időszakban ki, mikor jelentkezik, az igény korábbi beérkezése nem jelent előnyt.

Klopp: Szoboszlai Dominik nem csak a szurkolókat, engem is lenyűgözött

Szombaton 18.30-tól a Tottenham vendégeként lép pályára a Liverpool. A rangadót megelőző sajtótájékoztatón Jürgen Klopp hosszasan beszélt Szoboszlai Dominikról.

A jegyek ára 30-tól (körülbelül 11 700 forint) 1000 euróig terjed – előbbi a csoportszakasz legolcsóbb belépőjét jelenti, utóbbi pedig a berlini döntő legdrágább kategóriáját. A szurkolók a stadionok közötti nagy távolságok miatt naponta csak egy meccsre kaphatnak jegyet.

A gyűjtők számára mindenesetre rossz hír, hogy hasonlóan a katari világbajnoksághoz, 

a tikettek nem papíron, hanem csak digitálisan lesznek elérhetők.

A magyar válogatott jelenleg a G csoport élén áll a második szerbekkel azonos pontszámmal. A csoportok első két-két helyezettje jut ki egyenes ágon a kontinensviadalra.