Jürgen Klopp, a Liverpool német menedzsere elmondta, hogy jó előszezonuk volt, hosszú felkészüléssel, bő kerettel – tudósított a sajtótájékoztatóról a Liverpool hivatalos oldala. Ez határozottan segített, és látszik is az eredményeken. Kiemelte: egyénileg is nagyon jó a fiúk tudása, kiemelkedő potenciált lát bennük, ami remek hozzáállással párosul, és ez esélyt jelent a jó minőségre. A csapat nyitott az új dolgokra – hangsúlyozta.

LINZ, AUSTRIA - SEPTEMBER 21: head coach Juergen Klopp of Liverpool during the Group E - UEFA Europa League 2023-24 match between LASK and Liverpool FC at Oberoesterreich Arena on September 21, 2023 in Linz, Austria .230921_SEPA_07_200 - 20230921_PD16775 (Photo by Severin Aichbauer / APA-PictureDesk / APA-PictureDesk via AFP)
Klopp: vannak azok az emberek, akik bejönnek a szobába, és mindenkivel „egy húron pendülnek”, karizmájuk van, Dominik is ilyen.
Fotó: AFP

Amikor Szoboszlai Dominikról kérdezték, elmosolyodott, és kiemelte: ő is le van nyűgözve a játékos teljesítményétől.

Labdarúgóként ismertem, de emberként korábban nem. A fiú lenyűgöző, nagyon okos, nagyon kedves. Igazán jó fiú. Mindenkihez közel áll

áradozott nem először a játékosról.

Elmondta: vannak azok az emberek, akik bejönnek a szobába, és mindenkivel „egy húron pendülnek”, karizmájuk van. Egy pillanat alatt bekerült a csapatba, ez egyértelmű – tette hozzá, hangsúlyozva: nagyon jó volt látni, Dominik milyen boldog volt, hogy idejött. Azt is jól volt látni, mennyit jelent ez neki – fűzte hozzá.

Liverpool's Japanese midfielder #03 Wataru Endo (L) and Liverpool's Hungarian midfielder #08 Dominik Szoboszlai react at the end of the English League Cup third round football match between Liverpool and Leicester City at Anfield in Liverpool, north west England on September 27, 2023. Liverpool wins 3 - 1 against Leicester City. (Photo by PETER POWELL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
A japán és a magyar válogatott csapatkapitánya is jól kijön egymással.
Fotó: AFP

„Ha ilyen hangulatban vagy, az nyilvánvalóan jó helyzet ahhoz, hogy a legjobb formádat hozd” – hívta fel a figyelmet a német menedzser.

Ő a kezdetektől ezt csinálta, fitt, kitartó, rendkívül tehetséges, és nagyon gyorsan tanul, a többit pedig lépésről lépésre tanuljuk meg egymásról. Soha nem játszotta azt a posztot, amit most nálunk, sőt, még dupla hatosban is játszott, ahol korábban sosem, de együtt tanultuk meg, hogy ezt hogy kell. Igazi öröm vele dolgozni

– összegezte Klopp.

A remek formában lévő, a héten a második liverpooli gólját szerző Szoboszlai tényleg jól kijön a többiekkel, a minap éppen Trent Alexander-Arnolddal dekázott, ám a csapat legnagyobb sztárját kicsit zavarták az edzésben, ezért odaszólt nekik, hogy a pályán focizzanak...

Kiderült, hogy Szoboszlai Dominik 82-es skillt kapott a FIFA-ban, amely ma érkezett PlayStation 4-re, PlayStation 5-re, Xbox One-ra, Xbox Series-konzolokra, valamint Nintendo Switchre is megérkezik.

Szoboszlai Dominik több mint kétmillió forintos cipőben érkezik a mérkőzésekre

A magyar válogatott játékosa általában egy Louis Vuitton x Nike Air Force 1 Low modellben látható az öltözőfolyosókon.