Hollandiában lépett pályára a lengyel Legia Varsó, ahol egygólos vereséget szenvedett az AZ Alkmaar együttesétől. A mérkőzés viszonylag nyugodt mederben zajlott a 66. percig, amikor a hazaiak játékosa piros lapot érően arcon rúgta a vendégek portugál védőjét – írja a Sport 365.

AZ Alkmaar v Legia Warszawa: Group E - UEFA Europa Conference League 2023/24
A Legia két játékosát bilincsben vitték el a holland rendőrök.
Fotó: Marcel Van Dorst

A lefújást követően a vendégcsapat játékosai megtapsolták szurkolóikat. Ezután elszabadult a káosz:

több szemtanú beszámolója szerint a drukkerek és a rendőrök összeverekedtek.

A lengyel hírügynökségek szerint a hatóságok provokálták a lengyeleket, és el akarták venni a zászlóikat, drapériáikat.

Alkmaar - After the AZ-Legia Warschau match, the supporters of Legia Warschau were stopped outside for a while. In the meantime, many hastily called riot police platoons had gathered around the stadium. The supporters were allowed to leave around a quarter to twelve. ANP / HOLLANDSE HOOGTE / MICHEL VAN BERGEN netherlands out - belgium out (Photo by Michel van Bergen / ANP MAG / ANP via AFP)
Fotó: AFP

Az alkmaari stadion biztonsági emberei úgy döntöttek, hogy lezárják a létesítményt, és senkit sem engednek ki, beleértve a lengyel csapatot is, amelynek játékosai épp próbáltak felszállni a létesítményben parkoló buszukra. A Legia játékosai és vezetői nem értették a döntést, ami feszültséget szült, a vége pedig az lett, hogy dulakodni kezdtek a focisták a rohamrendőrökkel.

A hírek szerint a Varsó két játékosát, Josuét és Pankovot lerángatták a buszról a rendőrök, és előállították őket, miközben a klub elnökét, Dariusz Mioduskit arcon ütötték.

A két futballistával kapcsolatban felmerült, hogy Amszterdamba szállítják őket, miközben a klub megpróbált a konzulátushoz fordulni, de a holland hatóságok nem válaszoltak nekik, mivel portugál és szerb állampolgárokról van szó.

A két másik konzulátus nem vette fel a telefont, vélhetően éjfél körül már aludtak.

A két játékos őrizetben töltötte az éjszakát, a klub képviselői velük maradtak, a csapat viszont nélkülük repül vissza Varsóba. 

Frissítés: a Legia pénteken 14:00-kor a varsói reptéren tart sajtótájékoztatót a történtekről.

Hajszál híján behúzta a Ferencváros Firenzében is, de a lilák egyenlítettek

A papírformát tekintve bravúrt aratott volna a Ferencváros, ha idegenben legyőzi csütörtökön az olasz Fiorentinát. A Fradi 2-0-s vezetése után azonban az olasz csapat végül a hosszabbításra egyenlített, és végül örülni kellett az egy pontnak.