A Ferencváros 2-0-s vezetés után végül nem tudta legyőzni csütörtökön az olasz Fiorentina csapatát, de a papíron sokkal erősebb ellenfél ellen idegenben elért döntetlennel a második forduló után négy ponttal vezeti az Európa Konferencia Liga F csoportját, holtversenybenn a Genkkel, amely idegenben 2-0-s győzelmet aratott a szerb Csukaricski ellen. 

Fotó: Árvai Károly / Nemzeti Sport

A várakozásoknak megfelelően már az első félidőben többet birtokolta a labdát az olasz csapat, de nem olyan arányban, amihez az olasz bajnokságban szoktak. A Ferencváros nem húzódott hátra, bátran letámadta ellenfelét, gyorsan visszaszerezte a labdákat, és sorra vezette az ellenfelénél veszélyesebb támadásokat. Ennek meg is lett az eredménye, egy mintaszerűen kipasszolt ellentámadás során a 25. percben a kiválóan játszó Mohamed Ali Ben Romdhane okos átadását a magyar válogatott csatár, Varga Barnabás a bal alsó sarokba passzolta.

Az 51. percben Mohammed Abu Fani szöglete után Ibrahim Cisse mindenkinél magasabbra emelkedve a Fiorentina kapujába fejelte a labdát. 

A második félidő további részében azonban mintha kicserélték volna az olasz csapatot, sorra vezették a veszélyes támadásokat, és a 67. percben Antonin Barak szépített egy beívelt szabadrúgás után. A nyomás ezután is fennmaradt a Fradin, és bár a magyar csapat is vezetett ígéretes ellentámadásokat, és nagy gólhelyzetei is adódtak, előbb egy később lesnek ítélt gólt rúgott a Fiorentina, majd a hosszabbítás 3. percében már nem volt menekvés, és Jonathan Ikone egyenlített.

Konferencia-liga: jó formában érkezik a Fradi Firenzébe, de így is bravúrra van szükség

A továbbjutás a célja a Ferencváros labdarúgócsapatának a harmadik számú európai kupasorozatban, ehhez pedig a Csukaricski elleni hazai győzelem után az olasz sztárcsapatot, a Fiorentinát saját pályáján kell meglepnie.