​Nicolo Fagioli egy nagyszabású olaszországi botrány középpontjában áll, a Juventus labdarúgóját három év eltiltással és 25 ezer eurós pénzbírsággal büntethetik, miután nagy valószínűséggel titkos platformokon kötött sportfogadásokat – közölte az rmc.fr.

Atalanta BC v Juventus - Serie A TIM
Fotó: NurPhoto via AFP

Nicolo Fagioli, Sandro Tonali és Nicolo Zaniolo hosszú sportfogadási eltiltásra számíthat, miután az olasz sajtó további részletekkel szolgált, különösen arról, hogy a játékos mekkora összeggel fogadott.

Fagioli ugyanis a sajtóhírek szerint, több mint egymillió eurót költött különböző platformokon, és több futballmérkőzésre is fogadott. Ráadásul állítólag a középpályás nagy adósságokat halmozott volna fel.

A válogatottból kimaradt honfitársai, Sandro Tonali és Nicolo Zaniolo, akik állítólag külföldi szervereken keresztül nyitottak számlát, szintén ebben az üzletben vettek részt. A Corriere della Serra szerint a nyomozók Zaniolo (Aston Villa) és Tonali (Newcastle) okostelefonjait és táblagépeit akarják megvizsgálni, amelyek segíthetnek más játékosok azonosításában.

Az elmúlt napokban Nicola Zalewski nevét is összehozták ezzel az üzlettel. De az olasz sajtó kitart amellett, hogy nincs bizonyíték a Roma középpályása ellen. A Serie A-ból és más ligákból azonban számos játékos célpontja lehet a jövőben, de egyelőre nem tartják őket gyanúsítottnak.