A spanyol ügyészség kilenc év börtönt kér a szexuális zaklatással vádolt Dani Alvesre, a spanyol FC Barcelona volt labdarúgójára, aki január óta előzetes letartóztatásban van.

(FILES) Pumas' Brazilian Dani Alves gestures during their Mexican Apertura 2022 tournament football match against Monterrey at the University Olympic stadium in Mexico City on July 31, 2022. Spanish prosecutors are seeking a nine-year jail term for former Brazil star Dani Alves who is accused of raping a young woman at a Barcelona nightclub in December 2022. Prosecutors have also demanded the former Barcelona and Paris Saint-Germain full-back, who has been in jail in Spain since his arrest in January, pay his alleged victim 150,000 euros ($163,500) in compensation, according to a copy of his indictment seen by AFP on November 23, 2024. (Photo by CLAUDIO CRUZ / AFP)
Dani Alves akár kilenc évet is tölthet rács mögött.
Fotó: AFP

A spanyol sportsajtó beszámolója szerint az ügyészség 150 ezer eurónyi kártérítésre is igényt tart a 40 éves egykori labdarúgótól. A legnépszerűbb madridi sportnapilap, a Marca azt írta, 

a korábbi brazil válogatott futballista ügyvédjei hiába próbálták elérni, hogy védencük óvadék ellenében szabadlábon védekezhessen, a kérést újfent elutasították, arra hivatkozva, hogy fennáll a szökés veszélye.

A gyanú szerint a dél-amerikai sztár tavaly december 30-án egy barcelonai szórakozóhelyen zaklatott egy nőt, akinek a feljelentése nyomán vették őrizetbe. Az ügy tárgyalásának időpontját még nem tűzték ki.

A 126-szoros válogatott Alves több európai együttesben, így az olasz Juventusban, a francia Paris Saint-Germainben, az egyaránt spanyol Sevillában és Barcelonában is játszott, 2022 júliusa óta pedig a mexikóvárosi Pumas UNAM légiósa volt, amely a spanyolországi letartóztatása után szerződést bontott vele.

A brazil jobbhátvéd 

a futballtörténelem egyik legeredményesebb futballistája, 43 trófeával:

  • hatszoros spanyol, 
  • kétszeres francia és 
  • egyszeres olasz bajnoknak mondhatja magát, miközben
  • háromszor nyerte meg a Bajnokok Ligáját, 
  • kétszer az UEFA-kupát,
  • négyszer pedig az európai szuperkupát. 

Ezenkívül kétszeres Konföderációs Kupa-győztes a brazil válogatottal, amellyel a Copa Americát is kétszer nyerte meg, sőt, olimpiai bajnoknak is vallhatja magát.

Dani Alves: hazudtam

Harmadszor változtatott eredeti vallomásán a nemi erőszak vádjával előzetes börtönbüntetését töltő brazil labdarúgó, aki már nem tagadja a szexuális aktust.