Sportgazdaság

A sport által mindenkinek jobb lesz az élete – mondta az államtitkár a 2 milliárdos csarnok avatóján

Sárbogárdon 2,287 milliárd forint állami támogatásból épült sportcsarnok. A létesítmény 2000 négyzetméter alapterületű, 400 férőhelyes lelátója van, és fokozottan energiahatékony: hőszivattyú gondoskodik a meleg víz előállításáról és a fűtésről, az ehhez szükséges villamos áramot a tetőn elhelyezett, 100 kilowattnyi napelem biztosítja. A sportért felelős államtitkár, Schmidt Ádám a csarnok avatóján elmondta, hogy ha a létesítmény reggeltől estig meg lesz töltve élettel, akkor minden forintot megért.

A sport által mindenkinek jobb élete lesz, ezért elsődleges feladata az új sportcsarnoknak, hogy megszólítsa az embereket a sport nyelvén – hangsúlyozta Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár a bruttó 2,287 milliárd forintból, száz százalékban állami támogatásból megvalósult Sárbogárdi Városi Sportcsarnok szerdai avatásán.

SÜKÖSD Tamás; VARGA Gábor; SCHMIDT Ádám
Fotó: Vasvári Tamás / MTI

Schmidt Ádám kiemelte: a sárbogárdiak mindent megtettek azért, hogy ami két éve lehetetlennek tűnt, az ma kész legyen. Úgy vélte, a jövőbeni feladatuk az, hogyan tudnak ebből a csarnokból értéket teremteni.

Az államtitkár elmondta: 

a legnagyobb kihívás ma, hogy a fiatalokat és az időseket megszólítsák a sport által. Rámutatott, hogy akkor lesz teljes értékű a sárbogárdi sportcsarnok, ha reggeltől estig tele lesz élettel, az óvodásoktól az iskolásokon át az idősekig meg tudja szólítani a környéken élőket.

Varga Gábor, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy Sárbogárd évtizedes álma volt ez a sportcsarnok, amely egy egyedi kormánydöntésnek köszönhetően mára elkészült.

Adómentes juttatásként kaphatják a munkavállalók a 2024-es foci-Eb-re szóló belépőt

A 2024-es Európa-bajnoksággal kapcsolatban akár munkáltatói, akár munkavállalói oldalról érdemes figyelembe venni, hogy a személyi jövedelemadóról szóló törvény adómentes juttatásként említi a sportrendezvényre szóló belépőt – mutat rá Fata László juttatási szakértő.

A gyermekekkel egész életükre meg lehet szerettetni a mozgást, ha vannak hozzá létesítmények – vélekedett, majd hozzátette: Dél-Fejér ebben a tekintetben ma már jól áll, hiszen a térségben az elmúlt évtizedben sorra újultak meg óvodai és iskolai tornaszobák, tornatermek, továbbá két uszoda is épült.

A sajtóanyag szerint az új sportcsarnok a város sporttelepén a tanuszoda, a futballpálya, valamint a kis és nagy műfüves pálya mellett épült fel. 

A 2000 négyzetméter alapterületű, 400 férőhelyes lelátóval rendelkező létesítmény fokozottan energiahatékony: hőszivattyú gondoskodik a meleg víz előállításáról és a fűtésről, az ehhez szükséges villamos áramot a tetőn elhelyezett 100 kilowattnyi napelem biztosítja.

A küzdőtéren kosárlabda-, kézilabda-, röplabda- és futsalpálya van felfestve, a játékosokat négy, a bírókat két öltöző várja, ezenkívül három szertár és orvosi szoba is van a létesítményben.

 

Sárbogárd sport sportcsarnok
Kapcsolódó cikkek