Sportgazdaság

Szoboszlai Dominikék az élre állhatnak az angol bajnokságban a hétvégén

Izgalmas összecsapásokra lehet számítani a hét végén a Premier League 16. fordulójában. A tabella élén álló Arsenal a kirobbanó formában lévő Aston Villa otthonába látogat, ahonnan még a Manchester City is üres kézzel volt kénytelen távozni. A birminghami csapat február óta minden hazai meccsét megnyerte, így nehéz összecsapás előtt állnak az Ágyúsok. A Liverpool ezzel szemben A Crystal Palace-nál vizitel, ahonnan papírforma lenne három ponttal távozni. Szoboszlai Dominik és társai így könnyen átvehetik a vezetést az angol bajnokságban.

Szoboszlai Dominik csapata, a Liverpool szombaton a Crystal Palace vendége lesz az angol labdarúgó-bajnokság 16. fordulójában, és ha, érvényesítve a papírformát, győz, az élre ugrik a tabellán.

Wolverhampton Wanderers v Liverpool FC - Premier League
Fotó: AFP

A londoniak jelenleg a 14. helyen állnak, ráadásul utóbbi négy bajnokijukon mindössze egy pontot gyűjtöttek, a Poolt pedig legutóbb 2017-ben tudták legyőzni, így nagy meglepetés lenne, ha a remek formában lévő Vörösök pontot veszítenének a Selhurst Parkban. 

Jürgen Klopp gárdája nyolc meccs óta veretlen a Premier League-ben, sorozatban harmadik győzelmével pedig átveheti a vezetést.

Hogy meddig marad a tabella élén, az nagymértékben függ a szombat esti rangadótól, amelyen a szezon eddigi meglepetéscsapata, a nagyszerű formában lévő Aston Villa a listavezető Arsenalt fogadja. A birminghami együttest az a spanyol Unai Emery irányítja, aki korábban az Arsenal kispadján is ült, és vezetésével a Villa Park igazi erőddé vált: a házigazda csapat eddig mind a hét bajnokiját megnyerte saját közönsége előtt úgy, hogy 24 gólt szerzett és mindössze ötöt kapott. 

Szoboszlai Dominik csapata nyerheti a bajnokságot a facebookozók szerint

Fabrizio Romano a Premier League 15. fordulója után feltette a kérdést 16 millió követőjének: melyik csapat nyeri meg a bajnokságot? Miközben a fogadóirodák a címvédő Manchester City nagy arányú győzelmét várják, addig a rajongók a Liverpool és Szoboszlai Dominik sikerét látják a legvalószínűbbnek.

A Villa egyébként utoljára 2023 februárjában szenvedett vereséget hazai pályán, akkor pont az Arsenalnak sikerült elhozni a három pontot Birminghamből. Azóta Unai Emery fiai minden hazai meccsüket megnyerték. 

Az Aston Villa ezen a héten a címvédő és Bajnokok Ligája-győztes Manchester Cityt is legyőzte, így óriási önbizalommal várhatja az Ágyúsokat. Érdekesség, hogy amikor a Villa legutóbb tíz győzelemnél tartott a bajnokság ezen szakaszában, akkor meg is nyerte a sorozatot, az 1981-es bajnoki cím mindeddig az utolsó a klub dicsőséglistáján.

Az Aston Villa a hazai, az Arsenal pedig az idegenbeli tabellán áll az élen, Mikel Arteta tanítványai ráadásul sorozatban négy győzelemmel a hátuk mögött érkeznek a szombati mérkőzésre, amely izgalmas csatát ígér.

A Premier League másik magyarja, az ugyancsak válogatott Kerkez Milos és csapata, az utóbbi hetekben egyre jobb formába lendülő Bournemouth a Manchester United vendége lesz a hétvégi fordulóban. A házigazdák hullámzó teljesítményt nyújtanak az angol és az európai porondon is, de a szombati meccsnek még azzal együtt is esélyesei, hogy a vendégek négymeccses veretlenségi sorozattal érkeznek hozzájuk.

Az utóbbi négy találkozóján három döntetlennel mindössze három pontot gyűjtő Manchester City vasárnap az újonc és kieső helyen álló Luton Town otthonában javíthat, míg az idényt jól kezdő, de részben a rengeteg sérültje miatt erősen „lefékező” és már csak ötödik Tottenham Hotspur a Newcastle Unitedet fogadja a forduló zárómérkőzésén.

 

Arsenal Szoboszlai Dominik foci liverpool Premier League
Kapcsolódó cikkek