Sportgazdaság

A következő tíz évben is lesz söre Szoboszlai Dominik csapatának

A Carlsberg sörmárka és a Liverpool labdarúgócsapat újabb 10 évvel meghosszabbította a már 30 évre visszanyúló, mára ikonikussá vált támogatói megállapodását. Az 1992-ben aláírt partnerség megújításával a Premier League történetének leghosszabb, 42 évet felölelő együttműködése jött létre.

A hosszan tartó kapcsolat a Liverpool Football Club és a Carlsberg között 1992-ben indult útjára, amikor a Carlsberg és a klub szponzori megállapodása keretében a csapat mezén megjelent a márka. Az együttműködés ezt követő éveiben a rajongók a klub történetének olyan ikonikus és ünnepelt pillanatainak lehettek szemtanúi, mint Fowler Triplája” 2001-ben, az Aleves ellen 5-4-re megnyert 2001-es UEFA Kupa, az Isztambuli Csoda” 2005-ben, az Európai Szuperkupa döntő, vagy a Gerrard Finálé”.

Virgil Van Dijk gratulál a gólszerző Szoboszlai Dominiknak.
Fotó: AFP

A Carlsberg 2010-ben vált a futball klub hivatalos sörévé, és a megállapodás egy évtizedre szóló megújításának köszönhetően legalább 2034-ig az is marad.

A Liverpool Football Club és a Carlsberg a kezdetek óta azon dolgoznak, hogy olyan termékeket és kampányokat hozzanak létre, amelyek méltóképpen ünneplik a klub fényes történetét és a rajongókat.

Néhány kiemelkedő mérföldkő ezek közül: 

Bill Shankly szobor

A Carlsberg 1997-ben megrendelte, és a klubnak adományozta a Tom Murphy által faragott Bill Shankly szobrot, amely ma büszkén áll a Kop mellett.

Red hops

A 25 éves együttműködés megünneplésére a Carlsberg egy egyedi LFC sört készített a Reds szurkolói számára. Olyan növényekből termesztett vörös komlót használtak fel, amelyeket a Carlsberg koppenhágai kutatólaboratóriumában Anfieldből származó környezeti elemek, például mozgóképek és hangok között termesztettek.

Szoboszlai Dominik csapata nyerheti a bajnokságot a Facebookozók szerint

Fabrizio Romano a Premier League 15. fordulója után feltette a kérdést 16 millió követőjének: melyik csapat nyeri meg a bajnokságot? Miközben a fogadóirodák a címvédő Manchester City nagy arányú győzelmét várják, addig a rajongók a Liverpool és Szoboszlai Dominik sikerét látják a legvalószínűbbnek.

Az Liverpool FC első Premier League címe

A klub első Premier League címének elismeréseként a Carlsberg egy új sörösdobozt készített a győzelem emlékére, amelyet világszerte több mint 25 országban mutattak be. A Liverpool 2020-ban nyerte meg először a PL-t, de összességében ez már a csapat 19. angol bajnoki címe. 

Örök rajongók, együtt 30 éve

A 30 éves együttműködés megünneplésére a Carlsberg hat egyedi limitált kiadású sörösdobozt alkotott, amelyek az elmúlt 30 év ikonikus mezeit mutatják be. Mindegyik a klub egy-egy legendás játékosát ünnepelte és tartalmazta a nevét, aláírását, valamint egy egyedi dalszöveget.

A legjobb 30

Az elmúlt szezonban a partnerség fennállásának 30. évfordulója alkalmából felkérték a szurkolókat, hogy szavazzanak a Liverpool FC legjobb Premier League meccsére. Csaknem 10 ezer szurokló szavazott a Liverpoolfc.com-on, ahol abból a 30-as listából lehetett választani, amelyet egy zsűri választott ki az együttműködés 30 éve során játszott meccsek közül. A nyertes meccs a Manchester United felett aratott lenyűgöző 5-0-s győzelem lett 2021 októberében, a szavazatok közel 40 százalékát összeadva megelőzte az AFC Bournemouth elleni 9-0-s diadalt és a Manchester Cityvel vívott 4-3-as thrillert 2018 januárjában.

 

Szoboszlai Dominik Liverpool FC szponzor Carlsberg
Kapcsolódó cikkek