Nagyon úgy tűnik, hogy eldőlt az egyik legpatinásabb magyar labdarúgóklub sorsa, a belga Roderick Duchatelet 13 év után eladja az Újpest FC-t, a vevővel megszületett a megállapodás, jövő héten pedig alá is írhatják az erre vonatkozó szerződéseket – írta meg szombat reggel a Nemzeti Sport.

20221001SMIC0129
Újpest
Új tulajdonosa lehet az Újpestnek
Fotó: Micheller Szilvia

A lap értesülései szerint a tárgyalások hónapok óta folynak a felek között, a tulajdonosváltás pedig egy hazai nagyvállalat háttértámogatásával valósulhat meg, vagyis az Újpestnek magyar tulajdonosa lesz. Ráadásul az új tulajdonossal együtt új szakmai stáb is érkehet a klubhoz, és a háttérben pedig már zajlanak a tárgyalások az erősítésnek kiszemelt játékosokról. Többek között emiatt is vált sürgőssé a megállapodás, hiszen február 14-én lejár a hazai átigazolási időszak. A csapatra ráférhet az erősítés, hiszen a tavaszi szezont az MTK elleni 3-0-ás vereséggel kezdte a lila-fehér gárda.

A lehetséges magyar nagyvállalattal kapcsolatban legtöbbször a Mol neve merült fel. A Sportal szombaton meg is kereste a céget, aki nem kívánta kommentálni a befektetéssel kapcsolatos információkat. Vagyis nem erősítette meg, de nem is tagadta, hogy hamarosan hozzájuk kerülhet a 20-szoros magyar bajnok klub, amely legutóbb 1997-ben lett első az NB I-ben.

20221001SMIC0089
Újpest
A fővárosi lila-fehér csapat korábban 20 bajnoki címet szerzett
Fotó: Micheller Szilvia

A Mol számára nem lenne ismeretlen terep a labdarúgó NB I, ugyanis korábban éveken keresztül névadó szponzora volt a Fehérvár FC-nek. Azonban a gyenge szereplésre hivatkozva tavaly nyáron felbontották a szerződést a jelenleg harmadik helyen álló székesfehérvári gárdával.

Rajtol az NB I: az egész magyar mezőny annyit ér, mint két Szoboszlai Dominik

Visszafogottan költekeztek a klubok az NB I. téli szünetében, amely után sűrített menetrenddel indult újra a bajnokság. Mindenkinek sietnie kell ugyanis, hogy a tavasz végétől kellő ideje maradjon a válogatottnak az Európa-bajnoki felkészülésre. Na de ki lesz előtte a bajnok: a legutóbbi öt idényben aranyérmes Ferencváros, esetleg egy meglepetéscsapat?