Tovább nőttek az aggodalmak a párizsi olimpia biztonsági helyzetével kapcsolatban. Egy francia vonatról ugyanis elloptak egy táskát az ötkarikás játékok biztonsági terveivel – írta meg a The Guardian. A táskában a szóban forgó számítógép mellett két USB-memóriakártya volt még, amely a rendőrség párizsi olimpia biztonsági tervét tartalmazta. A rendőrség megerősítette a táska eltűnését.  

People take photos at sunrise by the Olympic rings installed on the Esplanade du Trocadero near the Eiffel tower following the Paris' nomination as host for the 2024 Olympics, on September 14, 2017 in Paris. (Photo by LUDOVIC MARIN / AFP)
Fotó: Ludovic Marin / AFP

Mivel a mérnök vonata késett, ezért úgy döntött, hogy átszáll egy másik szerelvényre, ekkor fedezte fel a táska eltűnését. A biztonsági szakember elmondta, hogy a munkahelyi számítógépe és a két USB-s pendrive is tartalmazta az olimpiával kapcsolatos bizalmas anyagokat. A helyi rendőrség nyomozást folytat az ügyben.

 A július 26-tól augusztus 11-ig tartó ötkarikás játékokon kétezer rendőr és 35 ezer biztonsági alkalmazott fog felelni a biztonságért.

Új, halálos veszély leselkedik a párizsi olimpia nézőire

Először rendezik stadionon kívül a nyitóünnepséget, a szervezők attól tartanak, hogy annyian lesznek, hogy leszakadhatnak a lakóházak erkélyei. A nyitó ceremóniára július 26-án kerül sor, de bizonyos sportágak küzdelmei már egy-két nappal korábban megkezdődnek.