A német Bild információi szerint 63 éves korában elhunyt Andreas Brehme világbajnok német labdarúgó, aki 1990-ben az NSZK-val nyert vb-t, mégpedig úgy, hogy a döntőben tizenegyesből győztes gólt szerzett a Diego Maradonával felálló Argentína ellen. 

firo: football: football: archive photos, archive photo, archive pictures, 1st Bundesliga season 2000/2001, 00/01, 1st FC Kaiserslautern
Szívmegállás okozta Andreas Brehme világbajnok német labdarúgó halálát.
Fotó: AFP

A lap úgy tudja, a 86-szoros válogatott védő hétfőn este szívinfarktust kapott Münchenben, és hiába szállították azonnal kórházba, már nem tudták megmenteni az életét. 

A hamburgi születésű Brehme Németországban a Saarbrückenben, a Kaiserslauternben, a Bayern Münchenben futballozott, de Olaszországban az Interben és Spanyolországban a Real Zaragozában is játszott. Pályafutását 1998-ban fejezte be Kaiserslauternben.

Később edzősködött, volt a Kaiserslautern és az Unterhaching szakvezetője, míg a VfB Stuttgartban segédedzőként tevékenykedett Giovanni Trapattoni asszisztenseként. 

A Német Labdarúgó-szövetség nagykövete volt, de televíziós szakértőként is sokat láthatták a nézők.

A halálhírt néhai klubja, a Bayern München is megerősítette kedden. A bajorok közösségimédia-oldalukon ezt írták: „Az FC Bayernt rendkívül elszomorította Andreas Brehme váratlan távozása. Legmélyebb együttérzésünket fejezzük ki a családjának és barátainak. Andreas Brehme örökké a szívünkben marad mint vb-győztes, és ami még fontosabb, mint egy nagyon különleges ember. Örökre az FC Bayern család tagja lesz. Nyugodj békében, Andi!”