BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nincs meglepetés: Mészöly Géza az Újpest edzője

Az új szakvezető stabilizálni szeretné a csapatot.

Mészöly Gézát nevezték ki csütörtökön az Újpest FC labdarúgócsapatának vezetőedzőjévé – jelentette be a futballklub.

Fotó: Illyés Tibor / MTI

Stabilizálni szeretném a csapatot, azt akarjuk, hogy a játékosok felszabadultak legyenek

– idézte a klub honlapja a trénert, aki kiemelte, azt az euforikus állapotot, amelyben most ő van, szeretné átadni tanítványainak is. A drukkerek arra számíthatnak, hogy a játékosoknak át fogom adni, hogy az első perctől az utolsóig küzdjenek az adott meccseken, és a csapat sikeres legyen – hangsúlyozta a szakvezető.

Mészöly, aki játékosként 18-szor szerepelt a válogatottban, 

2004 februárja és 2006 júniusa között, majd 2010 áprilisától 2011 augusztusáig volt már az Újpest trénere, az első időszakban kétszer, 2004-ben és 2006-ban ezüstérmes lett a csapattal.

Az 56 éves szakember dolgozott többek között utánpótlás-válogatottak mellett is. Elődjét, Nebojsa Vignjevicet pár órával korábban menesztették a posztról. A szerb tréner tavaly májusban tért vissza Újpestre, előtte 2013 és 2020 között vezette a csapatot, amellyel kétszer Magyar Kupát nyert, egyszer pedig bajnoki bronzérmet szerzett. Kedden megszületett a megállapodás a klub tulajdonosváltásáról, ennek értelmében a Mol Vagyonkezelő Zrt., a Mol-csoport leányvállalata többségi tulajdont szerez a labdarúgóklubot üzemeltető cégben, az Újpest 1885 Futball Kft.-ben. Vignjevic aznap még a kispadon ült a Debrecen elleni hazai bajnoki mérkőzésen, amelyet csapata 2-1-re elveszített. Az Újpest kilenc forduló óta nyeretlen a bajnokságban – ebben az időszakban mindössze egy pontot gyűjtött –, így a tizedik helyre esett vissza a tabellán. Mészöly vasárnap a Diósgyőr vendégeként debütál a fővárosi klub kispadján.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.