Sportgazdaság

Bódog Tamás követi Dárdait: ő is távozik a Herthától

Bódog Tamás 2022 óta volt Herthánál. Korábban az is kiderült, hogy Dárdai Pál vezetőedző szerződését sem hosszabbítja meg a Hertha.

Dárdai Pál vezetőedző mellett Bódog Tamás másodedző is távozik a német másodosztályú Hertha BSC labdarúgócsapatától. A berlini klub közösségi oldalán köszönte meg a magyar szakember munkáját, aki 2022 nyara óta erősítette a fővárosiak szakmai stábját, s Dárdai előtt Sandro Schwarz munkáját segítette.

Photo session Hertha BSC, Bódog Tamás
Bódog Tamás követi Dárdait: ő is távozik a Herthától / Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Az 53 éves szakember Magyarországon a Diósgyőrt, a Kisvárdát és a Honvédot is irányította, Németországban pedig Mainzban és Lipcsében is dolgozott másodedzőként.

A két magyar válogatott játékost, Dárdai Pált és Mártont foglalkoztató Hertha kilencedik helyen zárta a másodosztályt.

A berlini klub nemrég a honlapján jelentette be, hogy bár nem hosszabbítják meg Dárdai Pál szerződését, amely a szezon végén lejár, de más szerepkörben marad a Herthánál, mert életre szóló klubtagságot kapott. „Rendkívül nehéz időszakban vette át a csapat irányítását, ezért nagyon hálásak vagyunk neki. A kiesés után sokáig azt sem tudtuk, kapunk-e licencet a másodosztályra, ő mégis elkötelezte magát mellettünk” – méltatta a 48 éves trénert Benjamin Weber sportigazgató.

 

Bódog Tamás Hertha távozás Dárdai Pál
Kapcsolódó cikkek