BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Meghódítaná Üzbegisztánt egy magyar inkubátorcég

A Quantum Leap a Startup Campus és a Külgazdasági és Külügyminisztérium segítségével indította el az InnoGEN Youth Program Uzbekistan nevű innovációs programot, amivel az innovációmenedzsment és technológiatranszfer folyamatának kidolgozását valósítanák meg az országban. A cél az, hogy elvigyék Üzbegisztánba a nyugati megoldásokat, miközben utat biztosítanának az üzbég innovációnak Európa felé.

Innovációs programot indít Üzbegisztánban egy magyar inkubátorcég, a Quantum Leap – közölte a társaság szakmai partnere, az európai központú a Startup Campus.

Hungary,And,Uzbekistan,Small,Flag,With,Blur,Green,Background
Fotó: Shutterstock

A Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával kifejlesztett InnoGEN Youth Program Uzbekistan célja a közép-ázsiai régióban megvalósított innovációmenedzsment és technológiatranszfer folyamatának kidolgozása. A kezdeményezést a közép-ázsiai országban, az InnoWeek Tashkenten is bemutatták, a Startup Campus egyúttal tárgyalásokat kezdett Üzbegisztán felsőoktatási, tudományos és innovációs minisztériumával, amely az első komoly érdeklődő a kezdeményezés iránt – írták.

A közlemény szerint az InnoGEN hozzájárulhat a térségfejlődéséhez, a régiók közötti üzleti és technológiai kapcsolatok fejlesztéséhez. 

A programban magyar és német egyetemek is részt vesznek, az üzbég egyetemi hallgatóknak pedig lehetőséget kínálnak arra, hogy találkozzanak innovatív európai vállalkozásokkal, kapcsolatokat építsenek, megismerjék az Európában bevált gyakorlatokat – tették hozzá.

A Quantum Leap Innovációs és Iparfejlesztési Kft. anyagi és szakmai segítséget biztosít a kezdő vállalkozások számára, befektetőként vagy tanácsadóként támogatja őket abban, hogy tőkét szerezzenek a projektjeikhez – olvasható a közleményben.

Nyilvános beszámolója alapján a győri székhelyű cég 2022-ben csaknem 4 millió forint, 2021-ben 8,2 millió forint árbevételt ért el. 

Tavaly csaknem nyereség nélkül, előtte 2,5 millió forint nyereséggel zártak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.