Turizmus

Az amerikai szankciók tehetik tönkre a havannai nyarat

A kubai hatóságok azzal számolnak, hogy tavalyhoz képest az idén 10 százalékkal csökkenhet az országba érkező turisták száma a Havanna elleni amerikai szankciók szigorítása miatt.

Bajban lehet a kubai turizmus. Manuel Marrero kubai idegenforgalmi miniszter azt mondta, hogy korábban 5,1 millió turistával számoltak az idei évre, ezt a számot azonban 4,3 millióra változtatták.

A becsült számot azért kellett jelentősen módosítani, mert az amerikai kormányzat júniustól megtiltotta amerikai hajók kikötését és magánrepülőgépek leszállását Kubában.

Az idei első négy hónapban csaknem 409 ezer turista érkezett hajón Kubába.

A kubai idegenforgalmi miniszter szerint az év hátralevő részében több mint 560 ezer amerikait érint a Trump-kormányzat utazásokra vonatkozó korlátozása.

Fotó: AFP/Adalberto Roque

A szankciók bevezetése előtt 17 cég 25 hajója szállított turistákat Kubába.

Kuba idegenforgalomból származó bevétele tavaly meghaladta a 3 milliárd dollárt, ami 17 százalékkal több a megelőző évhez képest. Az idegenforgalom a második legnagyobb devizatermelő ágazat az után.

Az idegenforgalmi ágazat 10 százalékkal járul hozzá az ország költségvetési bevételéhez, és mintegy 500 ezer embert foglalkoztat.

Havanna Kuba Donald Trump turizmus USA SZANKCIÓ Amerika
Kapcsolódó cikkek