Turizmus

Turizmusban fejleszt a SET Group

A jelenkori igényeket maximálisan kiszolgáló szállodaépítés előkészítése legalább akkora feladat, mint maga a létesítmény megépítése, ezt a terhet szeretnénk levenni a jövőbeni vásárlónk válláról – mondta lapunknak Orbók Ádám, a SET Group stratégiai igazgatója a társaság új projektje kapcsán.

Meglepő bejelentést tett kedden a SET Group: a cégcsoporthoz tartozó Triman Építőipari Kft. 262 millió 600 ezer forintos jegyzett tőkével megalapította a garabonci székhelyű Termál Hotel Nyugat Kft.-t. A jegyzett tőkébe apportálták a Zalakaros tőszomszédságában, Garaboncon található 1,5 hektáros belterületi ingatlant, illetve a földterület alatt lévő termálvízkészlethez kapcsolódó kitermelési és felhasználási jogokat. A meglepetés oka – amint azt a Világgazdaság 2018-ban megírta –, hogy a könyv szerinti értéken 104 millió 430 ezer forintos ingatlanért egy befektetőcsoport anno 262 millió 600 ezer forintot ajánlott.

Bár akkor a SET Group is termálhotel fejlesztésében gondolkodott, és az ajánlatot Orbók Ádám igazgató is visszautasíthatatlannak értékelte, az ügylet annak ellenére sem jött létre, hogy az abból származó bevételekkel a SET Group informatikai leányvállalatának fejlesztéseit kívánták fedezni.

Fotó: Shutterstock

Az értékes ingatlanhoz a SET GEM leányvállalat a vasúti biztosítóberendezéseket telepítő Mátó-Stáb Kft. megvásárlása révén jutott.

Joggal merülhet fel a kérdés, hogy miért most fejlesztünk, amikor éppen válság sújtja a turisztikai ágazatot. Nos, erre a rövid válasz, hogy a tőzsdén akkor kell beszállni, amikor mindenki kiszáll

– mondta a Világgazdaságnak Orbók Ádám, a SET stratégiai igazgatója. A Kis-Balaton és Zalakaros térsége az elmúlt években exponenciálisan fejlődött, kiemelt turisztikai beruházások történtek. A különböző befektetői csoportok által létesített, a turizmust kiszolgáló intézmények tovább erősítik azt a jövőképet, amely szerint a régiónak jelentős szerepe lesz a belföldi és külföldi utazóközönséget egyaránt megcélzó idegenforgalomban.

A teljes cikket a Világgazdaság csütörtöki számában olvashatja!

szállodaépítés tőzsde szállodaipar Set Group
Kapcsolódó cikkek