Turizmus

Elkezdődött a szántódi élménypark építése

Öt és fél hektáros területen, ötcsillagos szállodával épül fel 2022 tavaszára a Balaton-part legújabb attrakciója, a BalaLand FamilyPark Szántódon. 

Kormányzati támogatással, a Kisfaludy tematikus élménypark-fejlesztési konstrukcióban, 3,5 milliárd forint pályázati forrással valósulhat meg szántódi FamilyPark üdülőközpont, amelynek alapkövét kedden tették le.

A Willy Fog, 80 nap alatt a Föld körül történetét végigkövető kaland-játszóházzal, élményfürdővel és vidámpark elemekkel épülő komplexum a KÉSZ Csoport generálkivitelezésében 2022-re valósul meg a Szepesi család, valamint a Dreamland Holding Zrt.-ben idén nyáron pénzügyi befektetőként megjelent ingatlanpiaci társaság, az Appeninn Nyrt. közös fejlesztéseként – olvasható az alapkő letételéről hírt sajtóközleményben.

Fotó: KÉSZ Csoport

Eszerint a Balaton térségének minőségi szálláshely-kínálatát nagymértékben növelni hivatott beruházás és a szórakoztatóközpont több mint 100 új munkahelyet teremthet a térségben.

A BalaLandhez tartozó FamilyPark élménykomplexumban mintegy 5,8 ezer négyzetméteren alakítanak ki különböző vizes játszótereket, játszóházakat, medencéket és éttermeket. Az ugyancsak most épülő ötcsillagos BalaLand Hotelnek is helyet adó terület 300 méteres partszakasszal rendelkezik Szántódon.

Balaland Balaton fejlesztés
Kapcsolódó cikkek