Turizmus

Milliárdos turisztikai fejlesztéseket készítenek elő Zalában

Virtuális elemeket és vadfotózást is kínáló vadaspark és egy több kilométeres erdei drótkötélpálya kialakítását készítik elő Zalában.

Virtuális elemeket és vadfotózást is kínáló vadaspark, valamint egy több kilométeres lecsúszást biztosító erdei drótkötélpálya kialakítását készítik elő a Mura nemzeti program keretében Zalában.

Az előkészítő fázisban lévő két fejlesztést beharangozó pénteki online sajtótájékoztatón Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese úgy fogalmazott:

Zala megye önálló turisztikai desztináció is lehet, a fejlesztendő aktív- és ökoturizmus, illetve a meglévő gyógyfürdők összekapcsolásával.

A Mura programhoz tartozó 80 településen az elmúlt 11 hónapban összesen 15 ezer vendég mintegy 30 ezer éjszakát töltött el.

Fotó: MTI Fotó: Kovács Attila

Mint kifejtette: a koronavírus-járvány időszaka különösen ráirányította a figyelmet arra, hogy

Magyarország számos természeti kinccsel rendelkezik, a turisták körében felértékelődött a természetközeliség, a nemzeti parkok, a vízpartok, a kerékpározás lehetősége.

A turizmus szempontjából pedig ez az az időszak, amikor fejlesztésekkel fel lehet készülni a remények szerint tavasszal újrainduló és egy-két éven belül a 2019-es szintre visszaálló vendégforgalomra.

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint a Mura-program 80 települése közül 43 kínál szálláshelyet, összesen 5 szálloda, 19 panzió, egy kemping és számos magánszállás formájában. Az utóbbiak közül 61 magánszálláshely 217 millió forintnál is többet fordíthatott a szobánként legfeljebb egymillió forintos felújításra – tette hozzá a turisztikai szakember.

Az MTI kérdésére hozzátette még: mindkét projekt az üzleti és a megvalósíthatósági tervek előkészítésénél tart, ezeket tavaszra döntésre alkalmas tervekké formálják. Ha az elképzelések kormányzati támogatást kapnak, az első beruházás 2022-ben fogadhat először látogatókat.

turizmus Zala vadaspark
Kapcsolódó cikkek