Egy közepes budapesti kerületben keletkező teljes napi hulladékmennyiséget több mint 43 tonnát szedtek össze és szállítottak el a Budapesti Közművek munkatársai a tűzijáték után. A Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. azt közölte kedden, hogy a tűzijáték végén nagyjából száz munkatársuk kézi erővel és 15 gépjárművel takarította fel a budai és a pesti alsó rakpartot, a dunai hidakat és az ünnepségnek helyszínt fővárosi területeket, valamint összegyűjtötték és elszállították a programok alatt a közterületeken képződött hulladékot.

Budapest, 2023. augusztus 20.
Tűzijáték Budapesten az államalapítás ünnepén, Szent István napján, 2023. augusztus 20-án. Balra a Parlament.
MTI/Lakatos PéterBudapest, 2023. augusztus 20.Tűzijáték Budapesten az államalapítás ünnepén, Szent István napján, 2023. augusztus 20-án. Balra a Parlament.MTI/Lakatos Péter
Tűzijáték Budapesten az államalapítás ünnepén, Szent István napján, 2023. augusztus 20-án.
Fotó: Lakatos Péter / MTI

A Budapesti Közművek keretében önállóan működő FKF Köztisztasági és Hulladékgazdálkodási Divíziók munkatársai az augusztus 20-i ünnepségekhez kapcsolódó rendezvényeken és a tűzijátékot követően több mint 43 tonna többlethulladékot gyűjtöttek össze és szállítottak el ártalmatlanításra.

Ebben a mennyiségben nem szerepel a sok ezer budapesti közterületi hulladékgyűjtőkbe bedobott szemét tették hozzá. Az elszállított hulladék túlnyomó részét energetikai úton hasznosították a Fővárosi Hulladékhasznosító Műben.

Aki lemaradt, most megnézheti az augusztus 20-i tűzijátékot

A fővárosban megrendezett Szent István-napi tűzijátékot évről évre óriási érdeklődés övezi