BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
IMG_4121

Balatoni Bringakörút: elkészült egy újabb szakasz felújítása

Veszprém és Zala vármegyében összesen 10,5 kilométer hosszan újult meg a Balatoni Bringakör következő szakasza. Az elmúlt években már a 205 kilométeres tókerülő út több mint fele vált komfortosabbá és biztonságosabbá. 2017 óta országszerte mintegy 350 kilométernyi új bicikliutat adtak át, 85 kilométernyit felújítottak, a tervezőasztalon pedig további csaknem 600 kilométernyi kerékpárút terve készült vagy készül el még ebben az évben az Építési és Közlekedési Minisztérium tájékoztatása szerint.

Elkészült a Balatoni Bringakör újabb szakaszának felújítása – közölte az Építési és Közlekedési Minisztérium.

IMG_3856_LUS
20210416 BalatonfüredBalaton körútkerékpár útFotó: Kallus György  LUS  Világgazdaság  VG
Fotó: Kallus György / Világgazdaság

Veszprém és Zala vármegyében összesen 10,5 kilométer hosszan, benne a Balatonudvari és Vonyarcvashegy közötti, nem engedélyköteles kerékpárútszakasz vált komfortosabbá és biztonságosabbá.

A 205 kilométer hosszú Balatoni Bringakör több mint fele fokozatosan megújult az elmúlt években. A fejlesztés főként meglévő lakóutcák lokális, illetve teljes felületű felújítását, részben pedig meglévő kerékpárútszakaszok szélesítését, teljes felületű aszfaltozását, illetve minden érintett szakaszon burkolatjelfestést, valamint KRESZ-, és útbaigazító táblák kihelyezését foglalta magában. 

Veszprém vármegyében összesen 7,8 kilométer hosszban, bruttó 414 millió forint fejlesztési költségből történtek felújítások

  • Balatonudvari,
  • Balatonakali,
  • Révfülöp,
  • Badacsonytomaj és
  • Szigliget településen.
IMG_4121
Fotó: Kallus György / Világgazdaság

Ugyanekkor Zala vármegyében 2,7 kilométernyi szakasz újult meg

  • Balatongyörök és 
  • Vonyarcvashegy több pontján, bruttó 274 millió forintból.

A kerékpáros turizmus fellendítésének érdekében 2017 és 2023 között a NIF Zrt., illetve jogutódja, az Építési és Közlekedési Minisztérium mintegy 350 kilométernyi új bicikliutat adott át, és 85 kilométernyit felújított. A tervezőasztalon további csaknem 600 kilométernyi kerékpárút terve készült vagy készül el még ebben az évben – olvasható a szaktárca közleményében.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.