Turizmus

Borsod vármegyében telt ház volt a szálláshelyeken

A térség szállodáinak többsége telt házzal működött az év végi időszakban – derült ki Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara Idegenforgalmi és Vendéglátóipari Osztálya elnökének szavaiból.

Egyre népszerűbbé vált, hogy az ünnepeket az otthonuktól távol, inkább szállodákban, panziókban töltik az emberek – írta a Boon, és ez alól a borsodi szálláshelyek sem kivételek. „A térség szállodáinak többsége telt házas év végi időszakot tudhatott magáénak” – mondta el Bágyi Péter, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara Idegenforgalmi és Vendéglátóipari Osztályának elnöke, hozzátéve, hogy a szállásadóknál is hosszúra nyúlt a téli szünet, voltak vendégek karácsony és újév után is.

Portrait,Of,Young,Carefree,Happy,Smiling,Happy,Family,Relaxing,At
A szállásadók kedvezményekkel ösztönzik az előfoglalást.
Fotó: Shutterstock

A január a hosszúra nyúlt téli szünet miatt gyengébb időszak, ám a Boon körképéből kiderül, a március, illetve a húsvét időszaka forgalmasabbnak ígérkezik. Idén hét hosszú hétvégére készülhetünk. „Ilyenkor nagyon jó előfoglalási kedvezményekkel kedveskednek a szállásadók, illetve kiemelten kedvezően foglalható ilyenkor szállás. Mindenkinek javasoljuk, akinek van kedve, hogy nézze meg a helyek kínálatait, és különösen jó áron lehet elmenni egypár napra kikapcsolódni, wellnessezni, túrázni” – emelte ki Bágyi Péter is. 

A cikkből kiderül még, hogy a szállásadók ösztönzik is az előfoglalást, minél több főre vagy hosszabb időtartamra foglal valaki, annál több kedvezményt kaphat.

 

Bágyi Péter Borsod-Abaúj-Zemplén szállásadó
Kapcsolódó cikkek