Bronzérmes lett a magyar csapat a Riminiben megrendezett fagylalt-világbajnokságon. A hatalmas magyar siker hírét még Varga Mihály pénzügyminiszter is kiposztolta közösségi oldalán.

Varga Mihály / Facebook
Gelato World Cup 2024. Rimini, Olaszország A magyar csapat bronzérmes lett a fagylalt világbajnokságon!
A fagylalt-világbajnokság eredményhirdetése után, a szakma krémje. 
Fotó: Varga Mihály / Facebook

Négy napon át készültek a 10. Gelato World Cupra a versenyzők alkotásai, a kiírás szerint a csapatoknak a választott tematikájukhoz illő

  • fagylalttégelyt, 
  • fagylalttortát, 
  • fagylalt-pohárdesszertet, 
  • háromfajta meleg előételt gourmet sós fagylalttal kombinálva, 
  • jégszobrot, 
  • csokoládé artisztikai díszmunkát, 
  • grillázs és karamell felhasználásával készült szobrot, 
  • és egy „meglepetés” alapanyag felhasználásával készült tejes és vizes bázisú fagylaltot 

kellett készíteniük.

A fagylalt-Európa-bajnokságon tavaly már bronzérmet szerzett, ezzel 

a világbajnokságra is kijutott magyar csapat az Alice Csodaországban mesét választotta,

és ahhoz komponálta meg a szenzációsra sikeredett összeállítást. 

Magyar Cukrász Ipartestület
torta, cukrász,
Fotó: Magyar Cukrász Ipartestület / Facebook

A Somogyi Renáta, Gaborecz István, Fodor Sándor, Gácsi Zoltán és Füredi Krisztián alkotta világbajnoki bronzérmes cukrász team épp a 10. jubileumi vb-n aratott óriási szakmai sikert. A fagylalt világbajnokságokat 2003 óta kétévente rendezik meg. A dobogó felső fokáról leválthatatlanok az olaszok, idén a második helyen a dél-koreai cukrászok végeztek.

A Magyar Cukrász Ipartestület szakmai elnökével nemrég a VG Óperencia podcastben készítettünk interjút. Ebben is elhangzott, hogy március 5–7. között, a Sirha Budapest 2024 kiállításon a fagylalté lesz a főszerep: a Fagylalt Arénában háromnapos versenyt szerveznek.

Megvannak az Év fagylaltja-verseny díjazottjai

Idén a Sütőtökös mandula fagylalt dió variációkkal lett a győztes.