Ahogyan azt csütörtökön Szijjártó Péter külgazdasági is külügyminiszter és Vladimir Bolea moldovai miniszterelnök-helyettes egyeztetésén már beharangozták, a Wizz Air légitársaság márciustól újraindítja járatait Budapest és Kisinyov között. A vállalat pénteki közleményéből kiderül, hogy hetente két alkalommal repíti el az utazni vágyókat Moldova fővárosába.

WIzz Air Moldova Kisinyov
Kisinyov, Moldova fővárosa. Fotó: Wizz Air

A fapados légitársaság menetrend szerinti repülőjáratai 2023. március 14-től nem repültek a moldáv fővárosba, mivel a vállalat akkor úgy ítélte meg, hogy a háborús kockázatok miatt biztonságosabb távol maradni az országtól.

Jegyvásárlásra a Wizz Air weboldalán, illetve a légitársaság mobilapplikációján keresztül van lehetőség. Az első járat a tervek szerint március 31-én indul majd, az út ára 7990 forinttól indul.

A Bic folyó partján található Kisinyov (más néven Chisinau vagy Kisjenő) a régió egyik kiemelt központja, amelyet Európa egyik legzöldebb városának tartanak. A környéken számos erdő és park, valamint állat- és botanikus kert is található, de az építészeti nevezetességek, katedrálisok, templomok is várják a turistákat. A városban 639 ezren laknak.

Orbán Viktor: Magyarország támogatja Moldova EU-s tagságát

A magyar miniszterelnök szerint nemcsak arról van szó, hogy az európai uniós tagság jó Moldovának, hanem arról is, hogy az Európai Uniónak is szüksége van új energiára.

A Wizz Air nemcsak a magyarországi viszonylatból indítja újra járatait Moldova fővárosába. A budapesti útvonal mellett a velencei Marco Polo Nemzetközi Repülőtérről is újra elérhető lesz Kisinyov.

A Wizz air árfolyama 1 év