Az óév utolsó heteiben tőzsdei körökben nem kis meglepetést keltett az a hír, miszerint a Karsai Műanyagtechnika Holding Rt. tízszázalékos részesedést szerzett a Pannonplastban, s Karsai Béla kifejezte szándékát, hogy szakmai befektető kíván lenni a nagy múltú vállalatban. Egyelőre még nem tudni, hogy a tulajdonosok miként vélekednek a Karsai Holdinggal való együttműködésről, az azonban bizonyos, hogy a székesfehérvári vállalkozás tevékenysége a rendszerváltás utáni évtized gazdasági sikersztorijának tekinthető.

A történet a nyolcvanas évek végén egy pályamódosítással indult. Karsai Béla úgy látta, hogy eredeti szakmájában, az építőiparban kevés az esély a sikeres működésre, az ágazat akkoriban éppen leszálló ágban volt. Ráadásul csak családi indíttatásra szerzett építőipari végzettséget, így érzelmileg sem jelentett problémát a váltás. Mivel a műanyagot korszerű anyagnak tartotta, a négytagú családi vállalkozás műanyagfröccsöntésbe fogott. Kezdetben mini-erőfejlesztőgépet, sebességváltó gombot, borosüveghez való dugókat gyártottak. A cég bankhitelből fejlesztette gépparkját, s a vállalkozás életében döntő fordulatot hozott, hogy üzleti kapcsolatba került a Pharmavittal, s megbízást kapott a pezsgőtablettás fiolák gyártására. A cégnek sikerült korszerű, esztétikus , színes grafikával ellátott műanyag csövet gyártania, s a megrendelővel egy hosszú távú, a mai napig tartó kapcsolatot kialakítania.

Az 1993-as esztendő mérföldkő volt a vállalkozás életében, hiszen ekkor hozta létre első zöldmezős beruházását Seregélyesen. Mivel a cégnek fokozatosan bővült a megrendelői köre, két év múlva Székesfehérváron, az Alba Ipari Zónában megépítette második üzemét is. Akkoriban már egyértelművé vált, hogy a cég nagyvállalat lesz. Voltak akik féltették a társaságot a túlzott növekedéstől, hiszen Székesfehérváron akkoriban meglehetősen nagy visszhangot váltott ki Mach Gyula vállalkozó csődje.

A Karsai cég azonban töretlenül fejlődött, az első akvizíciót 1997-ben jegyezték, s azt követték a további cégfelvásárlások, beruházások. Karsai Béla megjegyezte, hogy minden, általuk megvásárolt céghez jobbító szándékkal érkeztek. Mindenhol jelentős fejlesztéseket hajtottak végre, korszerűsítették az épületeket, gépparkot, s kiemelt figyelmet fordítottak a munkatársak képzésére.

A Karsai Holdinghoz ma már nyolc vállalat tartozik, közülük négy a társaság százszázalékos tulajdonában van. A cég partnerei között számos multinacionális vállalat található. A társaság 960 embernek ad munkát, s idei tervezett konszolidált árbevétele 9,5 milliárd forint. A cégnek Erdélyben, Szentegyházán már van egy üzeme, s a holding tervei között szerepel, hogy a kelet-közép-európai régióban további vállalkozásokat hoz létre. A nyugat-európai tőke is érdeklődik a tőlünk keletebbre fekvő országok iránt, de a magyar cégeknek előnyt jelenthet, hogy a régióban élő magyar nemzetiségű munkavállalókkal közös nyelvet beszélnek.

Karsai Béla úgy véli, hogy üzleti sikereit elsősorban a kitartó munkának, a hitnek és a folyamatos képzésből és tudásból fakadó erőnek köszönheti.