Vélemény

Elemzőből felső vezető

Korábban a területét minél jobban ismerő szakember szeretett volna lenni Tordai Péter, a KBC Equitas vezérigazgatója, akinek irányítása alatt most egyesül a pénzügyi csoport két leánycége. Tizenegy éve azonban azon fáradozik, hogy minél jobb vezető legyen. Úgy véli, ezen a téren mindig talál majd tennivalót.

Tordai Péter vegyésznek tanult, majd a 90-es évek közepén közgazdasági tanulmányokat kezdett. Mivel a rendszerváltást követő években nem ment jól a vegyipari cégeknek, ezért úgy döntött, hogy addig szerzett tudását inkább a pénzügyi szektorban kamatoztatja. Büszkén emlékszik vissza arra, hogy 1998 és 2001 között az Inter-Európa Bank elemzője, majd vezető elemzője volt, részt vett a hitelintézet online befektetési szolgáltatásokat nyújtó ágazatának elindításában. 2001-től 2010-ig a KBC Securities csoport energetikai elemzője volt, a Reuters felmérése alapján a befektetői szakma többször is az Európa, Közel-Kelet és Afrika (EMEA) régió legjobb elemzői közé választotta.

Az elmúlt év azonban jelentős változást hozott a munkájában: felkérték a KBC Equitas vezérigazgatójának. Ebben a munkakörében már egy cég általános vezetőjévé vált. Így nem a szakterületének kevés szakemberéjével hasonlítják össze a munkáját, hanem olyan cégvezetőkével, akik már régóta irányítanak egy-egy vállalkozást. Ezt a kihívást a korábbinál sokkal nagyobbnak érzi, mert úgy gondolja, hogy egy általános vezető sohasem lehet teljesen elégedett, és mindig tud valamit javítani a saját és beosztottjai munkáján.

Jelenleg egy nagyon komoly feladaton dolgozik: július 1-jéig be kell fejezni a KBC csoport magyarországi két értékpapír-piaci érdekeltségének, a KBC Securitiesnek és a KBC Equitasnak az egyesítését, úgy, hogy a létrejövő vállalat egyszerre tudja kiszolgálni valamennyi magyarországi ügyfelének belföldi és külföldi befektetési igényeit. Az egyesítés és a szolgáltatások bővítése sok jogi, adminisztrációs, technológiai, informatikai, könyvelési munkával jár, amely már fél éve folyik, és a napokban fejeződik be.

A KBC Equitas vezetője azonban az egyesítés után sem pihenhet a babérjain. Mivel az üzletágban jelentős piaci versengés folyik, rövidesen előtérbe kerülnek a hatékonyságot és az ügyfelek elégedettségét növelő lépések.

Tordai Péter hobbija a túrázás, amely egyszerre jelenti számára a mozgást, a társaságot. Mivel munkája kapcsán számos városba eljutott, szabadidejében inkább a természet, a távoli kultúrák megismerése, valamint egyre magasabb hegycsúcsok megmászása jelenti a kihívást.

Névjegy

Tordai Péter 1971-ben született Békéscsabán. Vegyészdiplomáját a szegedi József Attila Tudományegyetemen szerezte 1996-ban, közgazdász végzettségét pedig a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen 2001-ben. Jelenleg a KBC Equitas Zrt. vezérigazgatója. Úgy képzeli, hogy tíz év múlva is olyan helyen dolgozik majd, ahol műszaki és közgazdasági ismereteit kamatoztathatja.



piacán. -->

Equitas egyesítés Securities KBC
Kapcsolódó cikkek