Minden helyszín és dátum telt házas – jelentette be Azahriah a közösségi oldalán. A magyar popsztár európai turnéra indul, ennek kapcsán tette közzé, hogy az összes jegyet értékesítette.

Azahriah, jegyiroda,
Azahriah európai turnéra indul, az összes jegy elkelt. Fotó: David Bodnar

A koncertkörút összesen tíz állomásból áll, az első fellépés november 2-án Bécsben lesz. Utána Prága, Varsó, Berlin, Köln, Manchester, London, Párizs, Zürich következik, legvégül pedig München. Kifejezetten feszített programról van szó, ugyanis Azahriah két hét alatt ad tíz koncertet. Az európai turné november 15-én zárul.

Azzal, hogy Európában is telt ház várja a legfelkapottabb magyar előadót, folytatódik az itthon megkezdett sorozat. Azahriah ugyanis legutóbb azzal uralta a közvéleményt, hogy egymás után háromszor töltötte meg a Puskás-stadiont. Ez már csak azért is nagy szó, mert ő az első magyar művész, aki önállóan ad koncertet a lenagyobb magyar stadionban 2024. május 25-én.

A 21 éves Azahriah iránt tehát nem csak itthon felfokozott az érdeklődés. Ezt nem csupán az előre tervezett külföldi telt házak, hanem a berlini koncert alakulása is tükrözi. Az eredeti helyszín ugyanis kicsinek bizonyult, így a fellépést át kellett szervezni egy nagyobb klubba.

A popsztár nemcsak a rajongók bizalmát élvezi, hanem a szakmáét is. Friss hír, hogy ő kapta a legtöbb (négy) jelölést a Klipszemlén. Az eseményt november 9-én immár hetedszer rendezik meg az Akvárium Klubban. A Magyar Klipszemle 2015 óta az egyik legfontosabb zeneipari háttérrendezvénnyé nőtte ki magát. A zsűriben idén többek között Nagy Marcell operatőr, Fekete Xénia reklámfilmrendező, Sivák Zsófia fotós, Pálffy András, a Budapest Park alapító-igazgatója, Sánta Balázs, a Mome oktatója, Zámbó Anna, a Republic Group tartalomigazgatója, Bar Soma, a Grand Brush kreatív igazgatója és Kersner Máté, a Telex újságírója szerepel.

A szakértő Azahriah sikeréről és a három Puskás Aréna-koncertről: hazudik, aki azt mondja, hogy erre számított

A Világgazdaságnak nyilatkozó Lobenwein Norbert csak remélni tudja, hogy komolyabb tanulmányok elemzik majd mindazt, ami mostanában a magyar könnyűzenében és kiváltképp Azahriah-val történik. A Volt Fesztivál alapítója szerint Baukó Attila sikere lázban tartja az országot, az idősebb zenészlegendák és a fiatal előadók egyaránt ezt a sztorit elemezgetik. A szakember arról is beszélt, hogy a csodálói mellett biztosan vannak irigyei is, noha a reakciók leginkább arra a helyzetre emlékeztetik, amikor a magyar labdarúgó-válogatott sikereket ér el, és hirtelen az egész ország a szurkolójává válik.