BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egymilliárdos alappal startol

Három budapesti kisvállalkozói hitelprogram vált kormányprogrammá -- mondta Demszky Gábor főpolgármester, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) új, tízmillió forint felső határú hitelkonstrukciójáról tartott tegnapi tájékoztatón. A program egymilliárdos alappal startol.

A főváros fontosnak tartja, hogy a kis- és középvállalkozások kedvezményes hitelhez jussanak -- mondta a főpolgármester. A BVK programjainak eredményességét jelzi, hogy közülük három -- a Mikrohitel II. Budapest program, a beszállítói program, valamint a szindikált kisvállalati hitelezés -- időközben kormányprogrammá vált. A BVK mintegy ezer hitelkérelmet fogadott be az elmúlt évek során, és ebből több mint 700 budapesti mikro- és kisvállalkozásnak nyújtott kedvezményes hiteleket. Ezek értéke meghaladta a 900 millió forintot.



A november 2-től startoló Budapest kisvállalkozói hitelprogram keretében maximum 10 millió forint hitelre pályázhatnak a Budapesten bejegyzett vagy budapesti telephellyel rendelkező, maximum 50 fős vállalkozások. A hitelkonstrukció egymilliárd forintos alapjához a fővárosi önkormányzat, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a BVK összesen 300 millió forinttal járul hozzá, a többi forrást a Polgár és Vidéke Takarékszövetkezet pénzpiaci hitele biztosítja. A konstrukcióban részt vevő takarékszövetkezet elnöke elmondta, hogy a mintegy 3,3 milliárdos hitelállományuk 80 százaléka kis- és középvállalkozóknál van kihelyezve. Sajnálatát fejezte ki, hogy a BVK-nál tavaly 7,5 millió forint felső határral indított hasonló konstrukciót nem védték le. Így azt más bank egy az egyben átvehette tőlük.



A tízmillió forint hitelforrásból hárommilliót a BVK, hétmilliót a Polgár és Vidéke Takarékszövetkezet ad. Mindkét részt három év alatt kell visszafizetni, hat hónap türelmi idő után. A közalapítványi forrás után 11, a kereskedelmi banki hitel után pedig 18 százalék fix kamatot kell fizetni.


Megújult budapesti kkv-hitelprogram Három budapesti kisvállalkozói hitelprogram vált kormányprogrammá -- mondta Demszky Gábor főpolgármester, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) új, tízmillió forint felső határú hitelkonstrukciójáról tartott tegnapi tájékoztatón. A program egymilliárdos alappal startol. M. K.-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.