A döntőbizottság mostani határozatával újabb fordulatot vett a mintegy 3,5 milliárdos bútorbeszerzés. Mint arról korábban hírt adtunk, a mintegy ezer intézmény központosított bútorbeszerzésére az MKGI az idén március 22-én írt ki pályázatot. E szerint az irodabútorok leendő "udvari" szállítóival 2002. június 30-ig kötnek szerződést.
Az irodabútorok szállítására és a kapcsolódó szolgáltatásokra az MKGI három csoport összesen hét részteljesítésére kért ajánlatot. A kiíró májusban hirdetett eredményét két ajánlattevő -- a Domus és konzorciuma, valamint a Kemabo Kft. -- megtámadta. A döntőbizottság jogorvoslati kérelmüknek helyt adott. Az MKGI pedig a közbeszerzési eredményt megsemmisítő döntőbizottsági határozat ellen a bírósághoz fordult, illetve az általa korábban eredménytelennek nyilvánított ajánlatok bevonásával újraértékelte a pályázatokat.
Az ismételt bírálatkor a nyertesek azonosak voltak a korábbiakkal, csupán a helyezések módosultak. Ennek alapján az MKGI hirdette ki az eredményt, de a szerződéskötésre ezúttal sem kerülhetett sor. Ugyanis a testület a Kemabo jogorvoslati kérelmére felfüggesztette az eljárást, azaz megtiltotta a szerződés megkötését.
A döntőbizottság hosszas vizsgálódás után hozta meg újabb döntését az "udvari" bútorszállítás kapcsán -- tudtuk meg. E szerint a testület a 3,5 milliárd forint értékű beszerzés ellen indított jogorvoslati kérelemnek részben helyt adott, és a hét részteljesítményben hozott döntés közül négyet megsemmisített. Így csak háromban köthető meg a keretszerződés. Az MKGI vizsgálja a döntőbizottsági határozatot -- tudtuk meg Csák Balázstól, az MKGI közbeszerzési igazgatójától. A hogyan továbbról várhatóan napokon belül döntenek.A pályázat a következőkre szólt: Fából készült szekrények, konténerek és asztalok:
- egyszerű ügyintézői kategória: 384 millió forint
- emelt szintű ügyintézői, középvezetői és egyszerű felső vezetői kategória: 1152 millió forint
- emelt szintű felső vezetői és egyszerű kiemelt vezetői kategória: 384 millió forint

Az ülőbútorok:
- egyszerű ügyintézői kategória: 300 millió forint
- emelt szintű ügyintézői, középvezetői és egyszerű felső vezetői kategória: 900 millió forint
- emelt szintű felső vezetői és egyszerű kiemelt vezetői kategória: 300 millió forint

Fémből készült irodai szekrények, konténerek és asztalok:
- emelt szintű ügyintézői, középvezetői és egyszerű felső vezetői kategória: 100 millió forint