Magyar gazdaság

Magyarországi figyelőrendszer

A magyarországi megfigyelőrendszer informatikai hátterének megteremtésére kiírt pályázat győzteseivel aláírták a szerződéseket. A rendszer felállításának határideje 2001. szeptember 1-je.

A hazai monitoring tevékenység informatikai hátterének megteremtése 1,9 millió eurós PHARE-támogatást élvez -- közölte tegnap Boros Imre tárca nélküli miniszter a tegnapi sajtótájékoztatón. Az informatikai rendszer létrehozására kiírt tendert időben lebonyolították, és a legjobb pályázatot benyújtott cégekkel megkötötték a szerződéseket -- tette hozzá a miniszter.

Az előkészítéssel, a rendszer felállításával és a képzéssel kapcsolatos munkálatokat 2001. szeptember 1-jéig kell befejezni -- mondta Sepsey Tamás, a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal elnöke.

A program egyik eleme keretében az informatikai rendszert működtető szoftvert dolgozzák ki, a másik pedig a szoftver üzemeltetéséhez biztosítja a megfelelő hardvereszközöket. A szoftver működésének le kell fednie a projektek végrehajtásának teljes menetét. A rendszernek biztosítania kell az adatáramlást az Európai Bizottság felé, valamint elektronikus úton kapcsolatot kell kiépíteni a Magyar Államkincstárnál működő országos támogatási figyelőrendszerrel.

A programok és projektek minden nyomkövetési, értékelési és ellenőrzési adatot egyesítenek úgy, hogy ezek a megvalósítás során minden európai, illetve nemzeti szabályozással összhangban legyenek.

A szoftvert a UNISYS Magyarország és az Excellence cégek fejlesztik ki. A technikai eszközöket a Szüv és a Minor szállítja és szereli. A cégek munkáját a Datarral közös "Twinning" program szakértői felügyelik.

Jövő szeptemberre kész az informatikai háttér A magyarországi megfigyelőrendszer informatikai hátterének megteremtésére kiírt pályázat győzteseivel aláírták a szerződéseket. A rendszer felállításának határideje 2001. szeptember 1-je. F. E. E.-->

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek