A Hungexpo Rt. évtizedes hagyományokkal bíró, sikeres kiállítása, az UKBA az elmúlt években a szakma legjelentősebb hazai rendezvényévé vált. A vásár a szakembereknek és üzletembereknek lehetőséget teremt arra, hogy bemutassák új termékeiket, feltérképezzék a termelés fejlesztési irányait, felmérjék a konkurencia erejét, új kapcsolatokat alakítsanak ki, illetve a régieket felelevenítsék.
Az idén a cukrászat kap nagyobb hangsúlyt, de a tematika változatlan, a hagyományoknak megfelelően alakul. A Hungexpótól kapott tájékoztatás szerint közel 3500 négyzetméteren mintegy száz kiállító mutatkozik be.
Jellemző, hogy az UKBA-n szereplő ágazatokban sok kis- és középvállalkozás működik. Ezek könnyebben reagálnak a változásokra, s piaci előrejutásuk feltétele is a mobilitásra való fogékonyság. A szakkiállítás ugyanakkor a multinacionális cégek számára is fontos, hiszen a piaci információk, az üzleti lehetőségek a stabil alapokon álló nagyvállalatok számára sem nélkülözhetők.
A kiállítás fontos részét jelentik az ipartestületek által elindított szakmai versenyek. Segítenek a szakmai ismeretek szélesebb körben való elterjesztésében, a versenyző cégeknek pedig rangot és reklámlehetőséget jelentenek. Az UKBA alkalmat ad a díszmunkák megjelenítésére és számos hagyományos termék felelevenítésére.
Az UKBA az idén helyet ad az "Az év fagylaltja 2001" című országos szakmai versenynek, ahol Endrei Judit lesz a háziasszony. Azonkívül hagyományos tortabemutató, továbbá egyéb szakmai programok (karamell- és marcipánkiállítás, tésztagyártók konferenciája stb.) színesítik a rendezvényt. Az érdeklődők négy nap alatt többek között megcsodálhatják Perity Zoltán mestercukrász, olimpiai bajnok és világbajnok díjnyertes alkotásait is, melyek a szakmában egyedülálló technológiával készülnek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.