Magyar gazdaság

ITDH-tervek a hazai beszállítói kör bővítésére

A Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Kht. az idén arra készül, hogy segítséget nyújt a hazai - elsősorban kis- és középvállalkozások - beszállítói körének bővítéséhez, részint az új munkalehetőségek teremtésével együtt járó gazdasági növekedés, részint az export közvetlen és közvetett növelése érdekében. Mindezt a kht. vezérigazgató-helyettese mondta a Világgazdaságnak.

Szabó György szerint - aki korábban Chicagóban és Tokióban dolgozott kereskedelmi tanácsosként - az idén több vidéki nagyvárosban rendez az ITDH beszállítói konferenciát, kiállítást és vásárt.

Februárban Kaposvárott turisztikai beszállítói konferenciára kerül sor. Márciusban Gödöllőn szervezik meg a könnyűipari beszállítói kiállítást, márciusban Pápán tartanak az autóalkatrész- és gépalkatrész-gyártó ipar beszállítói részére konferenciát, kiállítást, áprilisban pedig Debrecenben kerül sor ilyen rendezvényre az informatika, az elektronika, a média ágazatban. A hazai vállalkozások részvétele e rendezvényeken azzal az előnnyel is járhat - húzta alá -, hogy azokon megrendeléseket szerezhetnek, csatlakozhatnak olyan üzleti körhöz, amely számukra tartósan foglalkoztatást, minőségjavítást biztosít, s külföldi lehetőségekhez is juthatnak.

Szabó György kiemelte: az ITDH két külön rendezvényt kínál a Saab-féle beszállítás megszervezésére. Ehhez a kht. szeretné tömöríteni a beszállítani képes magyar vállalkozókat, egyben közreműködni az általuk felvethető problémák megoldásában mindazokban a szakágazatokban, amelyekben a beszállítás mint lehetőség szóba jöhet.

A Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Kht. az idén arra készül, hogy segítséget nyújt a hazai - elsősorban kis- és középvállalkozások - beszállítói körének bővítéséhez, részint az új munkalehetőségek teremtésével együtt járó gazdasági növekedés, részint az export közvetlen és közvetett növelése érdekében. Mindezt a kht. vezérigazgató-helyettese mondta a Világgazdaságnak. Munkatársunktól-->

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek