Magyar gazdaság

Javuló világgazdasági kilátások

Az argentin pénzügyi válság nem terjed ki a latin-amerikai térségre, állapították meg a legfejlettebb ipari országok jegybankjainak vezetői, akik a pár hónapnál korábbinál derűlátóbban ítélik meg a világgazdasági kilátásokat.

A bázeli székhelyű Nemzetközi Fizetések Bankjának égisze alatt tartott rendszeres találkozójukon tegnap úgy vélekedtek: rövid távon a globális gazdaság kilátásai ugyan viszonylag gyengék, de a két hónappal ezelőtti állapothoz képest ma már láthatóak a fellendülésre utaló jelek - jelentette a Reuters.

Az amerikai gazdaság az elmúlt év utolsó negyedében, vagy az idei esztendő első negyedében érte el, éri el a mélypontot, idézte Sir Edward George angol jegybanki kormányzó az ülés résztvevőinek véleményét. Az ülés után tartott sajtóértekezletén a Bank of England első számú embere megjegyezte: az elemzői konszenzus szerint az év további részében 3 százalék körüli növekedésre lehet számítani. Hozzátette: ez persze megtévesztő lehet, hiszen igen alacsony a bázis.

Hasonló képet festett az eurózónáról, ahol a gazdaság igen lanyha teljesítményt nyújt. Az idei év negyedik negyedére azonban 2-2,25 százalékos lehet a GDP-bővülés üteme a 12 tagú euróövezetben - tette hozzá.

Az argentin pénzügyi válság nem terjed ki a latin-amerikai térségre, állapították meg a legfejlettebb ipari országok jegybankjainak vezetői, akik a pár hónapnál korábbinál derűlátóbban ítélik meg a világgazdasági kilátásokat. VG-összefoglaló-->

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek