Miután a Magyar Fejlesztési Bank Rt. a korábbi 15 milliárd forintról változatlan feltételekkel 28 milliárdra növelte a Diákhitel Központ (DK) Rt. éven belül lehívható hitelkeretét, a DK nem látott okot arra, hogy módosítson a múlt tanév során meghatározott kamatszinten. Épp ezért a 2002/2003-as tanév első felében is évi 9,5 százalékos hitelkamat mellett folyik majd a kihelyezés. Új elem ugyanakkor, hogy az eddigi 21 ezer helyett immár havi 25 ezer forintos hitelösszeget is igényelhetnek a hallgatók, de fennmarad a korábbi 10, 15 és 21 ezer forintos érték is.

A finanszírozás forrásszükségletét már a magasabb öszszeggel számították ki, közölték lapunkkal a DK-nál. Az MFB által biztosított forrás - számításaik szerint - annak ellenére fedezi majd a szükségleteket, hogy a hallgatók 90 százaléka várhatóan továbbra is a legmagasabb hitelösszeget veszi fel.

Június 14-én az élő diákhitel-szerződések állománya 85 438 darab volt. Ez azt jelenti, hogy a jogosult hallgatók 26,4 százaléka élt addig a lehetőséggel. (VG)