Lehet, hogy szerte a világon készítenek pizzát, de csak egyféle igazi nápolyi pizza van: az, amelynek elkészítési módját nyolc fő- és hat alckikkelyben írta elő Olaszország.
A szabályok kemények, megadják a pizza alakját, magasságát, a feltéteket, sőt még azt a módot is, ahogyan az olivaolajat rá kell önteni a tetejére.
Ahogy Alfredo Folliero, az EU Hagyományos Pizzakészítők Szövetségének képviselője fogalmazot: "pizzát készíteni művészet, szenvedély kell hozzá".
A tészta "lágy, nyúlós, de nem ragadós" kell, hogy legyen, legalább hat órát kell pihentetni, majd keleszteni, tökéletes kör alakúra kell formázni - szigorúan csak kézzel. A pizza közepe nem lehet magasabb egyharmad centiméternél, szélei pedig legfeljebb 2 centiméter vastagok lehetnek.
A hagyományőrző pizzakészítők úgy tartják, csak háromféle nápolyi pizza van: a Marinara hagymával és oreganóval, a Margherita bazsalikommal, paradicsommal és a déli Appeninekből származó sajttal, az extra Margherita pedig campaniai bölénymozzarellával készül.(BBC News)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.