A B3 vitaminnak szerepe lehet az Alzheimer-kór és más, az idősödéssel járó szellemi hanyatlás megerősödésében.
A Chicagoi Öregedéskutató Intézetben négyezer hatvanöt éven felüli egészséges ember étkezési szokásait követték nyomon három éven át. Rendszeresen kikérdezték őket táplálkozási szokásaikról, és kiszámolták, hogy körülbelül mennyi niacint, azaz B3 vitamint vettek magukhoz. Megállapították, hogy azok között, akik naponta csak 13 mg niacint fogyasztottak, később 80 százalékkal gyakrabban alakult ki Alzheimer betegség, mint azoknál, akik ennek a mennyiségnek a kétszeresét ették meg. Szóval, aki nem akar elbutulni, fogyasszon elegendő sovány húst, halat, hüvelyeseket, olajos magvakat és tejtermékeket. Ezek tartalmaznak sok B3 vitamint. (MR)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.