Ha mindig ki akarta próbálni, de nem volt rá pénze, most kockázat nélkül elveszthet egymilliót, vagy akár meg is sokszorozhatja tőkéjét a hétfőn indult tőzsdei játékban. A Budapesti Értéktőzsde valós idejű tőzsdei játékot indít az interneten.

Tőzsdei szimulációs játékot indít a Budapesti Értéktőzsde, ahol bárki kipróbálhatja, milyen lehet több százezer forintot mozgatni. A játék kezdetén minden befektető egymillió virtuális forinttal rendelkezik, a végső győztes pedig az lesz, akinek a 12 hetes játék utolsó napján a legtöbb pénze van.

Kereskedni a játék szervezői által meghatározott részvényekkel, a Mol, Matáv, OTP, Richter, FHB, Egis, Econet, Antenna, TVK, Borsodchem, Pannonplast, Pannonflax, Rába, Synergon, Phylaxia, Fotex papírjaival lehet.

A játék valós idejű, vagyis a regisztrált játékosok ingyen jutnak hozzá a Budapesti Értéktőzsde adataihoz. Ezek alapján lehet eldönteni, melyik részvényt vásárolja meg a játékos, és melyiktől válik meg. A valósághűség kedvéért a rendszerben virtuális jutalékokat is kell fizetni megbízásonként.

A tőzsde közelebb próbál kerülni a lakossághoz, és ennek első állomása ez a játék - mondta a bemutatón a tőzsdeelnök. Ennél jobban a tőzsdézést nem lehet szimulálni, így mindenki megértheti a tőzsde működését - tette hozzá Szalay-Berzeviczy Attila.

A játékra folyamatosan is lehet jelentkezni, nem marad le semmiről, aki csak az utolsó héten kapcsolódik be. Mivel a tőzsdemozgások kiszámíthatatlanok, előfordulhat, hogy valaki az utolsó héten befektetett pénzével kaszál akkorát, hogy megnyeri a játékot, és ezzel a főnyereményt. (index)