A választások egyértelmű eredményei és a pénteki remek munkapiaci makroadat együttesen komoly rallyt okozott a múlt hét végén a New York-i tőzsdéken, így hétfőn számos piaci szereplő a profitkivét mellett döntött. A nyitás utáni esés azonban hamarosan lefékeződött, sőt a Nasdaq Compositealig néhány pontra állt pénteki záróértékétől. A Dow Jones harmincas kosarában az emelkedésben leginkább a McDonald's részvénye jeleskedett, miután októberi forgalma 6,1 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi szintet. A negatív oldalon a Pfizer-papír állt, a vállalat Bextra nevű fájdalomcsillapítója ugyanis gyanúba keveredett, ráadásul két, egymástól független vizsgálat is indult a gyár ellen.

A Dow Jones jelzésszerű, 0,04 százalékos emelkedéssel fejezte be a kereskedést, záróértéke 10 391,31 pont volt, ez 3,77 pontos erősödés és 4 havi csúcsot jelent. A Nasdaq még ennél is jelzésszerűbben, 0,02 százalékot hozott, az index 2039,25 ponton zárt.

Az akvizíciós piacon is nagy volt a sürgés-forgás: a Citigroup brazil hitelkártyacégében növeli tovább részesedését, míg a General Electric félmilliárd dollár ellenében megválik indiai központú leányvállalatának többségi tulajdonától. (Napi Online)